*Nettavisen* Sport.

Chambers' B-prøve positiv

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/NICOLAS ASFOURI

Også B-prøven viser at den britiske sprinteren Dwain Chambers brukte det forbudte stoffet THG.

06.11.03 18:52

Resultatet av B-prøven ble kjent torsdag kveld, og slår fast at europamesteren på 100 meter brukte designerdopet. Det får nyhetsbyrået Reuters opplyst av en kilde tett opp til testprosessen.

Talsmann for Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), Nick Davies, bekrefter at B-prøven ble testet i Los Angeles mandag, men han vil ikke bekrefte resultatet.

- Intet brev er sendt fra IAAF til det britiske friidrettsforbundet. Det skjer først i morgen (fredag), sa Davies.

Ikke bekreftet

Når det britiske friidrettsforbundet får en offisiell bekreftelse om resultatet, vil det bli kalt inn til en disiplinær høring.

25-åringen avla den positive prøven utenfor konkurranse 1. august i Tyskland. Sprinteren har erkjent at han brukte THG, men avviser at han brukte stoffet bevisst.

To års utestengelse

Chambers risikerer nå en minimumsstraff på to års utestengelse, i tillegg til at sponsorene trolig vender ham ryggen. Dessuten kan han bli utestengt på livstid fra OL i henhold til Storbritannias strenge antidopingregler.

Dwain Chambers deler europarekorden på 100 meter med Linford Christie, som heller ikke besto en dopingtest mot slutten av sin karriere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.