RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chambers utestengt i to år

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/NICOLAS ASFOURI
Sist oppdatert:
Den britiske friidrettsutøveren Dwain Chambers er utestengt i to år etter at han testet positivt på designerdopet THG.

25-åringen testet positivt på det til da ukjente dopingmiddelet to ganger i fjor, og han er den første som får en dopingstraff for å ha misbrukt THG.

Det britiske friidrettsforbundet gjennomførte en høring i forrige uke der ett av de sentrale temaer var hvorvidt man kan dømme en utøver for bruk av THG så lenge det ikke sto på dopinglista da utøveren ble testet, melder NTB-Reuters.

Dommen falt etter at man ved hjelp av ekspertise hadde fastslått at THG omfattes av dopinglistas sekkebegrep "beslektede stoffer". Stoffet er nært beslektet med det forbudte stoffet gestrinon.

– Vi ligger helt i tet i en sak med konsekvenser for hele verden, og jeg er lettet over at avgjørelsen er fattet. Jeg synes synd på Dwain, men utfallet er korrekt, sa David Moorcroft som er leder i Strobritannias friidrettsforbund.

– To år er en klar straff, og for de fleste utøvere betyr det slutten på karrieren. I dette tilfellet er det som det bør være, sa Nick Davies som er talsmann for Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Vurderer anke
Chambers hevder sin uskyld og sa gjennom sin advokat at han vurderer å anke avgjørelsen inn for Idrettens voldgiftsrett. Han bestrider ikke å ha fått i seg THG, men sier at det uten hans kjennskap fantes i et kosttilskudd han fikk fra Victor Contes omstridte laboratorium i San Francisco.

Chambers’ tidligere trener Remi Korchemny er siktet i USA for å ha distribuert steroider, EPO og veksthormoner til idrettsfolk. Også Conte og to andre er siktet i den saken.

Utelukkelsen løper fra 7. november i fjor, og i tråd med britiske retningslinjer utelukkes han fra OL-deltakelse på livstid. Chambers ville uten dopingsaken vært en av de mulige forgrunnsfigurer i britenes tropp til Aten-OL.

Han har 60 dagers frist til å anke saken inn for Idrettens voldgiftsrett.

– Dwain har fått den minste mulige straff etter omstendighetene, men han hevder fortsatt sin uskyld. Sakens dokumenter vil bli nøye gransket med tanke på en mulig appell, sa hans advokat Graham Shear.

NFL neste?
Chambers ble europamester på 100 meter i 2002 og tangerte samme år Linford Christies europarekord på 9,87. Han ble "bare" nummer fire i VM i fjor, men hadde store forventninger til OL-sesongen.

Siden han ble suspendert, har Chambers forberedt seg på en ny karriere i amerikansk fotball. Han har trent under en NFL-trener og håper i første omgang på plass i ett av lagene i NFL Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere