RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chambers vil anke utestengelse

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/NICOLAS ASFOURI
Sprinteren Dwain Chambers tror han kan ha en sterk sak hvis han appellerer sin livstidsutestengelse fra OL til Idrettens voldgiftsrett.

Chambers testet positivt på det forbudte stoffet THG i august i fjor. Sprinteren ble dømt til to års utestengelse fra all idrett samt at den britiske olympiakomiteens suspendert han på livstid fra OL .

Olympiakomiteen mener at deres domsavsigelse har hjemmel i det olympiske regelverket og at det er behov for å være streng i slike saker. Ian Blackshaw, som har jobbet ved Idrettens voldgiftsrett, sier til BBC at Chambers har mulighet til å renvaske seg – ikke minst med hensyn til fremtidig OL -deltakelse.

Riktignok har ikke sprinteren noen sjanse med hensyn til skyldspørsmålet. Det faktum at han tok stoffet uten å vite det, hjelper ikke på det rettslige ansvaret. Derimot kan briten ha noe å hente med hensyn til straffeutmålingen.

THG sto nemlig ikke på listen over forbudte stoffer da testen ble gjort. Vanligvis utestenges en utøver i to år ved førstegangs foreteelse, mens livstid er vanlig ved påfølgende juks.

Det er overfor Idrettens voldgiftsrett Chambers eventuelt skal appellere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere