RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Champions League-drømmen knust for Molde

Foto: AP Photo/Czarek Sokolowski
Sist oppdatert:
Ole Gunnar Solskjærs Molde er ute av mesterligakvalifiseringen.

LEGIA WARSZAWA - MOLDE 0-0 (1-1):

Sjansesløseri og en elendig dommer ødela for Ole Gunnar Solskjærs Molde i det første oppgjøret mot Legia Warszawa hjemme på Aker Stadion forrige uke.

Med 1-1 i den første kampen var Molde nødt til å score i den polske hovedstaden onsdag kveld for å ta seg videre i mesterligakvalifiseringen.

Til tross for at Molde skapte flere store sjanser i Polen, klarte gjestene aldri å få ballen i mål. Dermed endte det 0-0 i Polen, noe som gjør at Legia er videre på bortemål til neste kvalifiseringsrunde.

Moldes Champions League-drøm er derimot knust.

Kjedelig førsteomgang
Mens sjansene kom på rekke og rad hjemme i Norge var det en langt mer sjansefattig kamp publikum ble vitne til på Stadion Wojska Polskiego.

Hjemmelaget styrte riktignok det meste av spillet, men kom aldri til de helt klare mulighetene.

Første omgang største mulighet kom etter 20 minutter da Molde-keeper Ørjan Nyland tabbet seg ut.

Nyland virket å ha kontroll på ballen inne i 16-meteren, men da han forsøkte å chippe ballen videre til en lagkamerat fikk han problemer da ballen endte i hodet til Vladimir Dvalishvili.

Heldigvis for Molde og Nyland gikk ballen videre til side for mål.

Legia var også nære scoring ett minutt før pause, da Jakub Wawrzyniak forsøkte seg med et langskudd fra litt over 20 meter, men Nyland var med på notene og vartet opp med en fin redning.

Dermed sto det fortsatt 0-0 til pause.

Molde satset mer etter hvilen
Annenomgangen fortsatte i samme sporet som den første. Hjemmelaget styrte mye av spillet, men slet med å skape sjanser mot Solskjærs menn.

Etter 53 minutter skulle derimot Molde komme til lagets første sjanse.

Martin Linnes slo et herlig innlegg foran mål, hvor Daniel Chima dukket opp, men dessverre klarte ikke Molde-spissen å styre ballen under tverrliggeren.

Utover omgangen åpnet kampen seg mer opp da Molde satset mer framover på banen.

Linnes skulle igjen markere seg ti minutter senere da han selv fikk sjansen for gjestene. Molde-spilleren fikk med seg ballen og avsluttet fra cirka 14 meter, men den polske målvakten var med på notene.

Få minutter senere var det Jo Inge Berget som skulle få muligheten foran mål, men Berget klarte ikke å få kontroll på ballen da han ble spilt igjennom av kaptein Daniel Berg Hestad.

Da Molde satser mer og mer framover åpnet det seg også muligheter for hjemmelaget. Etter 69 minutter dro Bartosz Bereszynski seg inn fra høyrekanten og avsluttet fra 16 meter. Men skuddet gikk heldigvis til side for mål.

Ekpo utvist
Ti minutter før full tid skulle det derimot bli svært vanskelig for Molde da Emmanuel Ekpo fikk sitt andre gule kort for kveld.

Men til tross for at de kun var ti mann igjen på banen hadde ikke Molde noe annet valg enn å fortsette å satse framover.

Og minuttet før slutt var nordmennene svært nære å få scoringen de trengte for å komme seg videre i mesterligakvalifiseringen. Martin Linnes ble spilt alene til side for mål, men avslutningen ble reddet av Legia-keeperen.

Ole Gunnar Solskjær forsatte å sende spillerne sine framover på banen, men det ville seg ikke for Molde onsdag kveld, og kampen endte til slutt 0-0.

Dermed er Legia videre på bortemål, mens drømmen om Champions League nok en gang er knust for Molde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere