Gå til sidens hovedinnhold

Champions League-drømmen knust for Molde

Molde var det beste laget i møtet med Ferencvaros, men lyktes ikke med å få ballen i mål.

FERENCVAROS - MOLDE 0-0 (3-3 sammenlagt):

Molde måtte vinne i Budapest etter 3-3 på Aker Stadion i første kamp, men fikk ikke hull på byllen i møtet med Ferencvaros tirsdag.

0-0 betyr at det er ungarerne og tidligere Strømsgodset-spiller Tokmac Nguern som kan feire avansement til verdens gjeveste klubbturnering, etter å ha gått videre på bortemålsregelen.

Hestad: - Jeg er knust

Eirik Hestad, som var en av Molde-spillerne som fikk gode muligheter til å sende MFK til Champions League i andre omgang, var langt nede da han ble intervjuet av TV 2 etter kampslutt.

- Jeg er knust. Dette var vår livs sjanse til å havne i selskap med de beste. Det føles forbanna bittert. Det er fare for søvnløse netter resten av livet tror jeg, sa Hestad til kanalen.

Skuffet var naturligvis også Molde-trener Erling Moe.

- Denne er blytung, rett og slett. Jeg synes vi gjorde veldig mye rett. Vi vokste inn i kampen, og det var planen i utgangspunktet. Men vi må sette de store sjansene, sa trener synes vi gjør veldig mye rett, sa Moe til TV 2.

Sjansefattig før pause

I en sjansefattig første omgang fikk Magnus Wolf Eikrem en gyllen mulighet til å sende Molde opp i ledelsen etter 40 minutters spill.

Fra en posisjon vi har sett midtbaneeleganten score fra en rekke ganger i Eliteserien, blåste imidlertid Eikrem ballen over mål fra like utenfor sekstenmeteren.

- Det er en god mulighet for Molde når vi vet hvor god høyrefot Eikrem har, kommentertre Erik Huseklepp i TV 2s Champions League-studio.

Da kampen ble spilt foran tomme tribuner grunnet viruspandemien, hadde rundt 1500 Ferencvaros-supportere samlet seg utenfor stadion for å støtte sitt lag - og de hørtes godt, også på TV-sendingen. De kunne konstatere at lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Store Molde-sjanser

Snaut ti minutter ut i andre omgang var det Etzaz Hussain som fikk muligheten for Molde etter en Eikrem-stikker. Midtstopper Miha Blazic fikk imidlertid kastet seg frem og blokkert avslutningen fra hjørnet av femmeteren.

Like etterpå var det Ferencvaros sin tur til å prøve seg. Myrto Uzuni tok lekkert ned et langt oppspill, før han spilte ballen videre gjennom til Oleksandr Zubkov. Ukrainerens avslutning var imidlertid svak og kunne enkelt plukke opp av Andreas Linde.

Et kvarter før slutt ble Eirik Hestad spilt gjennom etter fine kombinasjoner med Fredrik Aursnes. Keeper Denes Dibusz fikk imidlertid en fot på avslutningen, som endte med corner.

Også Ola Brynhildsen fikk en bra sjanse til å sende Molde til Champions League etter et innlegg fra høyre. Skuddet strøk imidlertid feil side av stolpen på motsatt side.

Nærmere kom aldri Molde, og dermed blir det Europa League-spill på romsdalingene denne høsten og vinteren.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken