Årets Champions League-finale, som etter planen skulle bli spilt i Istanbul 30. mai, er utsatt. Det bekrefter det europeiske fotballforbundet (UEFA) på sine egne hjemmesider.

Utsettelsen av den største finalen i den europeiske klubbsesongen kommer kort tid etter at UEFA vedtok at sommerens EM-sluttspill utsettes til sommeren 2021. Utsettelsene kommer som følge av den pågående korona-krisen som herjer i verden.

UEFA skriver på siden sider at de ikke har vedtatt en ny dato, men at det jobbes med å finne ut når årets Champions League-finale skal spilles.

Les også: Opplever korona-reglene som uklare. Nå ber NFF om forklaring

I samme melding skriver UEFA at også kvinnens Champions League-finale, som skulle spilles 24. mai i Wien, samt Europa League-finalen, som skulle spilles 27. mai i Gdansk, også er utsatt inntil videre.

I pressemeldingen hevdes det at UEFA og deres president, Aleksander Ceferin, allerede er i gang med å finne aktuelle datoer som kan være aktuelle for de ulike finalene.

Alle de største ligaene i europeisk toppfotball har i tur og orden bestemt seg for å stoppe ligaspillet den neste tiden. Premier League, LaLiga, Serie A og Bundesligaen er blant de mest profilerte ligaene som har stoppet spill inntil videre.

Champions League har også blitt stoppet inntil videre. Så langt er halvparten av åttedelsfinalene unnagjort i turneringen, mens man fortsatt venter på å finne hvilke lag som tar følge med RB Leipzig, Paris Saint-Germain, Atlético Madrid og Atalanta til kvartfinalene.