RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(SCANPIX)

Chelios mot rekord

Sist oppdatert:
Veteranbacken Chris Chelios er på vei mot å skrive NHL-historie.

SAN JOSE SHARKS - DETROIT RED WINGS 0-2 (2-4 i kamper): Chris Chelios har rukket å bli 45 år, men er still going strong i NHL.

Og nå er superveteranen på vei mot å bli historisk i NHL.

240 kamper
Etter at Mikael Samuelssons to mål sendte Detroit Red Wings videre til semifinale i Stanley Cup, kan Chelios ta igjen Patrick Roys rekord i antall sluttspillkamper.

Chelios står i øyeblikket med 240 kamper i Stanley Cup. Det er sju kamper mindre enn Roy fikk med seg i sin fantastiske karriere.

Red Wings møter Anaheim Ducks i semifinalen, og dersom den serien går til sju kamper, står Chelios likt med målvaktslegenden. Og skulle Red Wings gå til finale, så er rekorden sikret. Det eneste som kan hindre Chelios da, er skader.

«The Dominator» holdt nullen
De hvite og røde fra «Hockeytown» er i semifinale for første gang siden de vant Stanley Cup i 2002.

Samuelsson scoret kampens to mål, men må dele oppmerksomheten med Dominik Hasek. Den tsjekkiske burvokteren holdt nullen for 13. gang i en sluttspillkamp. Men det var ikke bare på grunn av godt målvaktsspill.

Sharks' Mike Grier sikret seg evig udødelighet for sin miss da Hasek spilte pucken rett til ham. Grier rundet det åpne målet, men klarte ikke å få pucken i nettet fra ti centimeters hold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere