Det var storavisen The Telegraph som først meldte om nyheten sent fredag kveld.

Ifølge avisen er avtalen avhengig av offentlig godkjenning fra myndighetene for å gå gjennom, men en avtale om oppkjøpet skal være signert mellom selger og kjøper.

Avisen skriver videre at det er ventet at Premier League vil godkjenne kjøpet, men Boehly og hans konsortium trenger en lisens fra myndighetene før det hele kan godkjennes. Chelseas nåværende lisens går ut 31. mai og det er derfor ventet at amerikaneren offisielt vil overta klubben i slutten av måneden, om alt går i orden.

I en pressemelding natt til lørdag bekrefter klubben kjøpsavtalen.

- Av den totale investeringen vil 2,5 milliarder pund bli brukt til å kjøpe aksjene i klubben, og slike inntekter vil bli satt inn på en frossen bankkonto i Storbritannia med den hensikt å donere 100 prosent til veldedige formål, som bekreftet av Roman Abramovitsj. Det kreves godkjenning fra myndighetene i Storbritannia for at inntektene skal overføres fra den frosne britiske bankkontoen, heter det i pressemeldingen.

I tillegg vil de foreslåtte nye eierne bidra med 1,75 milliarder pund i ytterligere investeringer som «skal komme klubben til gode».

Dette er kjøperen

Amerikanske Todd Boehly er forretningsmann og investor. Han leder en investeringsgruppe som står bak budet på londonklubben.

Han er fra før medeier i sportsklubbene LA Lakers og Los Angeles Dodgers.

Med seg i kjøpet av Chelsea har den amerikanske forretningsmannen og investoren blant annet Clearlake Capital, den sveitsiske milliardæren Hansjörg Wyss, eiendomsmogulen Jonathan Goldstein og Guggenheim-sjef Mark Walter.

Salget er forventet å bli gjennomført sent i mai med forbehold om nødvendige godkjenninger fra myndighetene.

Tvangssalg

Roman Abramovitsj ble tvunget til å selge Premier League-klubben etter at hans midler ble frosset som en følge av Russlands invasjon i Ukraina.

Det har tidligere blitt spekulert i at Abramovitsj ønsket rundt fire milliarder pund for klubben han har eid siden 2003 - rundt 50 milliarder norske kroner.

Chelsea ligger for øyeblikket som nummer tre i Premier League og tar seg etter alle solemerker til neste sesongs Champions League.

Under Abramovitsj har klubben vunnet Champions League to ganger i 2012 og 2021. Klubben har også vunnet fem Premier League-titler under russerens eierskap.