Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea blir for sterke igjen

Vi tror ikke på noe mirakel fra Ståle Solbakken på Stamford Bridge. Sjekk vårt tippetips.

Onsdagens øvrige meny fra Sportspill.no:
Odds: Real Madrid kniper avansement
Odds: Lesernes oddstips onsdag
Viking Lotto: Jackpot! Vinn 26 millioner i kveld!

Midtukekupongen byr på Champions League og skotsk Premier League, som spilles i kveld, og åtte oppgjør fra torsdagens runde i Europa League. Stikkordet blir "returoppgjør" og foreløpig er alle hjemmelagene favoritter på folkerekka, selv om langt fra alle trenger seier.

Bonuspotten er oppe i 830.000 kroner, og blir din hvis du er alene om 12 rette. Kamp 3 skal trekkes, og spillefristen for midtukekupongen er klokken 20.40.

Chelsea - FC København
Champions League, 1/8-finale, returoppgjør etter at Chelsea vant 2-0 i Parken. Utgangspunktet kunne vært mer spennende. Som FCK-trener Ståle Solbakken sa før den første kampen, så måtte de spille sesongens beste kamp samtidig som Chelsea måtte spille en av sine svakeste, for at danskene skulle ha noen sjanse. Det var i Parken FCK skulle gjøre det, på Stamford Bridge blir det vanskelig, nesten umulig.

Chelsea-manager Ancelotti sier at han vil hvile flere spillere i denne kampen. Så trygg er han på avansement, og han ser allerede frem mot søndagens kamp mot Manchester City. David Luiz kan ikke spille i denne turneringen, Alex og Benayoun er ute stadig med skader.

Chelseas tropp: Cech, Bosingwa, Ferreira, Terry, Ivanovic, Zhirkov, Cole, Mikel, Essien, Lampard, Ramires, McEachran, Kalou, Malouda, Anelka, Torres, Drogba, Turnbull.

Hvis vi bare får det første målet, sier Solbakken, så kan alt skje. Som nordmann ønsker man sterkt at FCK skal få til noe her, med mindre man er Chelsea-fan, men hjernen forteller at FCK er sjanseløse. Ikke på et resultat i form av 0-0 eller kanskje 1-1, det kommer an på hva Chelsea gidder, men med tanke på avansement. Det var noen spørsmålstegn rundt forsvaret til FCK tidligere i uken, men det ser ut til at alle er med i troppen. Pospech er suspendert, så han er med som tilskuer, tydeligvis. Antonsson er småskadet, Hooiveld står klar til å eventuelt ta hans plass.

FC Københavns tropp: Christensen, Pospech, Bengtsson, Claudemir, Bergvold, Kvist, Grønkjær, Santin, N’Doye, Antonsson, Kristensen, Wendt, Zohore, Vingaard, Wiland, Hooiveld, Zanka, Delaney, Özdogan, Jensen, Bolaños.

Magefølelsen sier at dette er avgjort på forhånd. Et litt svekket Chelsea vil ta dette hjem i form av noe mellom 1-0 og 3-1. Solbakken sier i et intervju at han er sikker på at Chelsea starter med Torres på topp. Enig, det virker sannsynlig at Torres spiller denne, og da er det sannsynlig at han scorer også, for han får rom når FCK må fremover for å score. Det er mange måter å ryke ut av Champions League på, sier Solbakken, og skal vi ryke ut, skal vi gjøre det med stil. Vi tror det er akkurat det som skjer. FCK ryker ut med stil i dag, vi håper på en Grønkjær-scoring, han scoret 7 mål på 88 kamper for Chelsea fra 2000 til 2004 og gleder seg veldig til en siste kamp på Stamford Bridge. H i kamp 1.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Real Madrid - Lyon
Champions League, 1/8-finale, returoppgjør etter at lagene spilte 1-1 på Stade de Gerland i Lyon. Dette er langt mer spennende enn kveldens andre Champions League-oppgjør. Historien forteller at Real Madrid har røket ut i denne runden seks år på rad. Forrige sesong røk de sågar ut mot dagens motstander, og de har ikke slått Lyon på syv forsøk i Champions League. Men historien forteller også at ingen fransk klubb noensinne har vunnet på Santiago Bernabeu i denne turneringen, og at Real Madrid er eneste gjenværende lag som ikke har sluppet inn mål på hjemmebane, mens Lyon har sluppet inn mål i sine åtte siste CL-kamper.

Real Madrid har feilfrie 14-0-0 og målforskjell 46-6 på hjemmebane i Primera Division. I mars har vi sett dem slå Hercules 2-0 og Malaga 7-0 her. Alonso og Pepe fikk hvile litt i helgen, med tanke på denne kampen, og Ronaldo er tilbake, så her ligger det an til et toppet hjemmelag. Som tidligere er Higuain og Kaka ute med skader.

Sannsynlig startoppstilling i følge goal.com: Casillas; Ramos, Carvalho, Pepe, Arbeloa; Alonso, Khedira; Di Maria, Özil, Ronaldo; Benzema.

Lyon veksler mellom seire og uavgjort i Ligue 1, der de er oppe på en 3. plass og har 5-4-4 på bortebane totalt. I mars har de vist strålende form med 5-0 over bunnlaget Arles og 2-0 borte over Sochaux. Michel Bastos er suspendert i dag. Ederson er skadet. Cissokho, Cris og Gourcuff ser ut til å være tilbake, de er med i troppen.

Sannsynlig startoppstilling i følge goal.com: Lloris; Reveillere, Cris, Lovren, Kallstrom; Toulalan, Gourcuff, Gonalons; Lisandro, Gomis, Cesar Delgado

Innbyrdes oppgjør:

22.02.2011 Lyon - Real Madrid 1 - 1
10.03.2010 Real Madrid - Lyon 1 - 1
16.02.2010 Lyon - Real Madrid 1 - 0
21.11.2006 Real Madrid - Lyon 2 - 2
13.09.2006 Lyon - Real Madrid 2 - 0
23.11.2005 Real Madrid - Lyon 1 - 1
13.09.2005 Lyon - Real Madrid 3 - 0

Her viser folkerekka 72-18-10. Denne tiltroen til Real Madrid virker noe overdreven i våre øyne. Ser man på hva Lyon har fått til her før, er det ikke helt på viddene å gardere for en uavgjort, noe som vil gi flotte premier. Vi tar oss råd til HU i kamp 2.

Celtic - Hibernian
Denne kampen skal ikke spilles i dag likevel og tippetegnet vil bli trukket. Folkerekka viser 75-14-11 i skrivende stund, og det er så høy andel av markerte hjemmeseire at vi tar sjansen på at det trekkes en H i kamp 3.

Dundee United - Hearts
Skotsk Premier League. To av de beste bak Celtic og Rangers møtes her. Dundee United har sterke 7-1-4 på hjemmebane og formen er meget god. 3-2-0 på de fem siste er bra, og 6-11-3 på de tyve siste forteller at man ikke er fremmede for å dele poeng. På søndag spilte de 2-2 hjemme i cupen mot Motherwell etter å ha ligget under to ganger. Før det ble Hamilton og Aberdeen slått hjemme på Tannadice.

Garry Kenneth og Craig Conway har vært eller er småskadet, men kan rekke denne kampen. Da mangler kun Darren Dods og Scott Severin, og hjemmelaget kan stille sterkt.

Dundee Uniteds tropp: Pernis, Dillon, Watson, Douglas, Van der Meulen, D Robertson, S Robertson, Swanson, Buaben, Russell, Gomis, Goodwillie, Daly, Shala, Dixon, Conway, Kenneth, Kovacevic, Banks.

Hearts styrer mot 3. plassen og de har sterke 9-1-3 på bortebane. Etter en periode før jul der de vant alt og knapt slapp inn mål, er det litt mer tilbake til hverdagen nå, med de tradisjonelle tapene for Celtic og Rangers, men også et mer overraskende tap på hjemmebane for Kilmarnock i begynnelsen av mars og poengdeling i Aberdeen før det. Hearts har ikke spilt siden 5. mars, og det er trolig skadeproblemer som ligger bak de to siste svake resultatene. Selv med en mann mer på banen i 20 minutter, klarte man ikke score hjemme mot Kilmarnock.

Det ser noe bedre ut med mannskapet i dag, men både Eggert Jonsson og Ruben Palazuelos er suspendert. Lee Wallace er skadet men kan bli klar i tide, det samme gjelder Rudi Skacel, mens Kevin Kyle er definitivt ute.

Hearts tropp: Kello, Bouzid, Zaliukas, Stevenson, Driver, Elliott, Skacel, Glen, Mrowiec, C Thomson, Wallace, J Thomson, Santana, Balogh, Webster, Barr, Templeton, Black.

Det står 4-0-1 fordel Dundee på de fem siste tilsvarende. Det eneste argumentet vi finner for at de ikke skal ta poeng i dag også, er at de spilte kamp på søndag, mens Hearts har hvilt lenger. På den annen side har Hearts slitt litt med skader og ikke vært i form i sine to siste spilte. HU bør holde i kamp 4.

Liverpool - Sporting Braga
Europa League, 1/8-finale, returoppgjør etter 1-0 til Braga i Portugal. Liverpool klarte ikke det de trolig gikk for i den første kampen, nemlig et uavgjortresultat i form av 0-0, så i dag er oppgaven litt vanskeligere enn tidligere i denne turneringen. Liverpool tok en fin 3-1 seier over Manchester United sist de var i aksjon på Anfield, før det tok de Europa League-trikset sitt på Sparta Praha, 1-0 hjemmeseier etter 0-0 i bortekampen. Vi regner dem som et av Englands sterkeste hjemmelag.

Troppen er ikke lagt ut når dette skrives vel 50 timer før avspark, men vi leser at målvakt Reina gleder seg til sin kamp nummer 300 for Liverpool, så han er ok. Ellers er det litt problemer, kaptein Steven Gerrard er ute i rundt en måned, forsvarsspillerne Martin Kelly og Fabio Aurelio er ute, Daniel Agger og Jonjo Shelvey også. Målfarlige Luis Suarez kan ikke spille for Liverpool i denne turneringen, han har allerede spilt for Ajax. En god nyhet er at Andy Carroll ser ut til å være klar fra start etter to innhopp den siste tiden.

Braga klarer ikke gjenta den flotte 2. plassen i portugisisk serie de tok i fjor. De er faktisk blant de aller svakeste på bortebane i Portugal med sine 2-3-6 totalt. De kom til Europa League fra Champions League, og heller ikke her har man vært noe stort bortelag.

Bragas tropp, fra klubbens hjemmeside: Artur, Cristiano, Miguel Garcia, Dani, Rodriguez, Kaka, Paulao, Silvio, Vandinho, Peterson, Salino, Hugo Viana, Mossoro, Helder Barbosa, Alan, Paulo Cesar, Lima, Meyong. Alle som startet den første kampen for Braga er med i troppen nå også.

Liverpool på Anfield i Europa League har vært nærmest ensbetydende med hjemmeseier, og vi tror på ingen måte at bortesvake Braga kan gjøre noe med det. Selv om Gerrard er borte så har Liverpool Kuyt, Meireles, Carroll og en rekke andre spillere som er kapable til å sørge for en klar H i kamp 5.

Rangers - PSV Eindhoven
Europa League, 1/8-finale, returoppgjør etter 0-0 på PSV Stadion i Eindhoven. Det var sterkt av Rangers å klare 0-0 i Nederland, og som sterkt hjemmelag har de alle muligheter på torsdag. Siden 0-2 tapet for Celtic andre nyttårsdag har de 8-2-0 på ti hjemmekamper. Sporting Lisboa klarte 1-1 her i februar, et resultat som kanskje røper at det går an å være best i Skottland uten å være spesielt god i Europa.

Til 2-1 seieren over Kilmarnock på søndag hadde Rangers Nikica Jelavic og Sasa Papac tilbake fra skade, mens Steven Naismith, Jamie Ness, Lee McCulloch og Kirk Broadfoot sto over. Situasjonen er neppe veldig mye annerledes på torsdag.

PSV feilet som store favoritter i hjemmekampen, de pepret løs på Rangers-forsvaret men fikk aldri ballen i mål, til tross for at de dominerte kampen. Hvilken taktikk de legger opp til på Ibrox er ikke godt å si. De er videre på bortemålsregelen med for eksempel 1-1. De er et lag som har sin største styrke offensivt, og de er vel ikke et lag som er tjent med å legge seg bakpå og håpe på den ene, verdifulle kontringssjansen i løpet av 90 minutter.

På søndag spilte PSV 2-2 borte mot NEC Nijmegen. Dzsudzsák og Lens scoret, men PSV-forsvaret var ikke patent og de slapp inn et unødvendig utlikningsmål ett minutt før full tid. Vi har ikke sett noen tropp fra PSV til torsdagens kamp. Vi har ikke hørt om nye skader på sentrale spillere.

Dette skal være ganske så åpent, men i motsetning til bookmakerne og i likhet med norske tippere så langt, har vi Rangers som små favoritter. Men det som gjør dette vanskelig å spå er at mens Rangers gjorde noe de er ganske gode til sist, nemlig å forsvare seg til 0-0 på bortebane, skal de nå fremover og avgjøre dette. Det kan være nettopp hva PSV trenger for å slippe til. Dette tror vi blir jevnt. 1-1 og PSV videre på bortemål? Vi prøver HU i kamp 6.

Villarreal - Bayer Leverkusen
Europa League, 1/8-finale, returoppgjør etter at Villarreal vant 3-2 på BayArena i Leverkusen. Villarreal er kjent for sin styrke på hjemmebane i Primera Division. At de skulle klare 3-2 borte mot gode Leverkusen var heller overraskende, men nå har de avansementet i lomma etter mål av Nilmar og Rossi. Det ble bare 1-1 i forrige hjemmekamp mot Sporting Gijon, men man står med sterke 11-3-1 totalt på hjemmebane i Primera Division.

Angel Lopez, Marcos Senna og Cicinho er de eneste navnene vi finner på skadelister rundt omkring, og vi forventer et sterkt Villarreal på torsdag, selv om troppen ikke er offentliggjort i skrivende stund.

Leverkusen kjemper helt i toppen av Bundesliga, der de er nærmeste utfordrer til Dortmund. 9-3-1 på bortebane er meget bra. På søndag vant de 1-0 i Mainz etter et sent mål av Augusto.

Leverkusen er ikke helt skadefritt. Av de som har spilt mange kamper finner vi Barnetta og Friedrich på skadelisten nå. Der står også Ballack, Kampl, og den unge målvakten Giefer som vi husker fra kampen mot Rosenborg på Lerkendal, og en annen målvakt, Fernandez, som har spilt 0 kamper denne sesongen. Ikke veldig alvorlige skadeproblemer dette.

Dette er vidåpent, men Villareal er sterke hjemme og de har overtaket. Problemet er at de kan tap 0-1 og 1-2 og likevel avansere. Det gjør kampen noe vanskeligere å tippe. Når vi ser reprisen av den flotte kontringen som førte til Nilmars 3-2 scoring på overtid i den første kampen, får vi likevel en ide om hvordan dette kan komme til å utarte seg. Leverkusen må frem for å score fra første stund, mens Villarreal spiller opp Nilmar og Rossi på raske kontringer. Her kan det nok ble mange mål igjen, og vi lander på HU i kamp 7.

Porto - CSKA Moskva
Europa League, 1/8-finale, returoppgjør etter at Porto vant 1-0 i Moskva. Porto styrer trygt mot seriemesterskap i Portugal. Med 12-0-0 og målforskjell 34-5 på hjemmebane er det ikke så mye å lure på. Også borte mot CSKA Moskva viste de seg å være det bedre laget, og kampen om avansement virker i realiteten avgjort her, selv om Porto bare har 1-0 å gå på. De trenger ikke vinne i dag, men spørsmålet er om de klarer å la være. På mandag vant Porto oppskriftsmessig 2-0 borte mot Uniao Leiria etter mål av Guarin og på straffe i overtiden, Hulk. Falcao storspilte, som vanlig, og Porto hadde alt av sjanser.

Vi har ingen tropp eller skadeinfo fra Porto i skrivende stund, men de stilte et bra lag på mandag. Vil de spare spillere i dag? Trolig ikke, hvertfall ikke fra start, så sikre kan de ikke være på avansement.

CSKA var kanskje ikke i toppform i den første kampen, siden de var litt utenfor sesong. I Russland taper de ytterst sjeldent, men Porto fikk ta sin tredje strake seier i Moskva. Vi har ingen tropp fra russerne.

Innbyrdes oppgjør:

10.03.2011 CSKA Moskva - FC Porto 0 - 1
21.11.2006 CSKA Moskva - FC Porto 0 - 2
13.09.2006 FC Porto - CSKA Moskva 0 - 0
24.11.2004 CSKA Moskva - FC Porto 0 - 1
14.09.2004 FC Porto - CSKA Moskva 0 - 0

Porto er videre med både seier og uavgjort, men så gode som de er for tiden tror vi de vinner denne hjemmekampen uansett. CSKA har til sammenligning tidligere vunnet 3-0 på Palermo og 1-0 borte mot PAOK Saloniki, men her møter de enda sterkere motstand. Porto har overtaket, og de utnytter det til å putte 1-0 når CSKA må fremover mot slutten, tror vi. H i kamp 8.

Manchester City - Dynamo Kiev
Europa League, 1/8-finale, returoppgjør etter 2-0 til Dynamo i Kiev. Manchester City klarte til slutt 1-0 over Reading i FA-cupen på søndag. Ingen direkte overbevisende seier, men City har nå 9-1-0 på sine ti siste hjemmekamper, alle turneringer medregnet, og det er sterkt. Fulham klarte 1-1 på City of Manchester Stadium i februar. I dag er City avhengige av å gå fremover fra første minutt og lykkes ganske fort, for de skal hente inn to mål på en meget sterk motstander, som også er sterk defensivt. Det er over tre måneder siden Kiev slapp inn to mål i en og samme kamp.

Vi har ikke sett noen tropp fra City-manager Roberto Mancini når dette skrives, men Adam Johnson, målvakten Given og James Milner står på skadelisten. Her må de stille sitt sterkeste lag, selvsagt. Det tror vi de gjør.

Dynamo Kiev imponerer på alle fronter for tiden. De knuste gode Besiktas 4-0 og 4-1 i februar, og i mars har de 2-0 og 2-0 i hjemlig serie, i tillegg til 2-0 over dagens motstander. Shevchenko og Husyev scoret. Shevchenko fikk hvile litt på benken i 2-0 seieren over Vorskla Poltava på søndag, han spilte bare det siste kvarteret, sikkert for å spare krefter til torsdagens kamp. Troppen har det dessverre ikke lykkes oss å finne tirsdag kveld.

Dette kan bli tungt for Manchester City. Vi så hvordan det ikke ble mer enn 1-0 over Reading, og selv om de muligens stiller enda litt sterkere i dag, er vi ikke sikre på engelsk avansement. Men 1-0 bør de klare. Vi prøver en smånervøs H i kamp 9.

Paris Saint-Germain - Benfica
Europa League, 1/8-finale, returoppgjør etter 2-1 til Benfica i Portugal. PSG har stagnert litt i fransk Ligue 1. De er fortsatt med i toppen, på en 5. plass, og de har 7-5-2 på hjemmebane totalt, men 15 baklengsmål på hjemmebane er litt for gavmildt og 2-5-3 på de ti siste alle turneringer medregnet, er ikke topp. Fire spilte i mars har gitt 0-2-2.

Troppen finner vi ikke, så den er kanskje ikke tatt ut to dager på forhånd, men det skal være lite skader hos hjemmelaget, bare spissene Luyindula og Erding står på skadelisten, og sistnevnte skal være på vei tilbake.

Benfica vinner og vinner i portugisisk serie, men gikk på et sjeldent tap borte mot Braga fire dagen før den første kampen mot PSG. På søndag ble det meget skuffende 1-1 hjemme mot bunnlaget Portimonense. Kanskje et svakhetstegn, eller kanskje tvert imot et tegn på at man fokuserer på Europa League nå, siden man uansett går mot en klar 2. plass bak Porto i hjemlig serie.

Benfica skriver på egen nettside at laget trente tirsdag morgen før avreise til Frankrike, og at man med unntak av midtbanespiller Ruben Amorim skal kunne stille sitt beste lag.

Innbyrdes oppgjør:

10.03.2011 Benfica - Paris SG 2 - 1
15.03.2007 Benfica - Paris SG 3 - 1
08.03.2007 Paris SG - Benfica 2 - 1

Hjemmelaget trenger ikke mer enn 1-0 i dag for å gå videre, på bortemålsregelen. Det skal de være kapable til å klare, til tross for litt laber form i det siste. Det samme kan egentlig sies om Benficas form, hvertfall når man bare leser resultatlister og ikke ser bakom. Vi mener uansett HU skal holde i kamp 10.

Spartak Moskva - Ajax
Europa League, 1/8-finale, returoppgjør etter at Spartak vant 1-0 i Amsterdam. Flott utgangspunkt for Spartak på torsdag. De fulgte opp seieren i Amsterdam med å tape 0-4 borte for Rostov i åpningskampen i den russiske serien. Vi har ikke sett noen tropp fra Spartak Moskva til torsdagens kamp. Nicolas Pareja var ute med skade sist, noe han trolig er nå også.

Ajax hadde ikke tapt en hjemmekamp siden 0-4 mot Real Madrid i november 2010, da de ganske overraskende røk 0-1 for dagens motstander. I Nederland ligger de på 3. plass med 7-5-2 på bortebane. Deres førstevalg i mål, Stekelenburg, brakk tommelen på trening lørdag og er ute i fire til seks uker. Graafland vokter buret fremover. Spissen Mounir El Hamdaoui var suspendert sist og skal være det nå også. Utover dette har vi ikke hørt om skader på sentrale spillere.

Spartak Moskva er så variable at vi ikke stoler på at de sikrer avansementet, selv med 1-0 å gå på. Ajax er sterke nok til å vinne dette. HUB i kamp 11.

Zenit St. Petersburg - FC Twente
Europa League, 1/8-finale, returoppgjør etter 3-0 til Twente i Nederland. Her er mye av spenningen borte. Her kan Twente forsvare inn et avansement, og skulle de score på en kontring må Zenit score fem ganger. Det tror vi ikke skjer. Zenit må stille sitt sterkeste lag og gå for en storseier på hjemmebane. De vant 3-1 mot Young Boys, 3-1 mot Anderlecht, 2-0 mot Hajduk Split og 4-2 mot AEK i hjemmekamper på veien hit, og vi har god tro på at de vinner i dag også. Men ikke nok til avansement. Vi har ikke sett noen tropp fra hjemmelaget.

Twente har gode 7-3-3 på bortebane i Eredivisie. De har spilt tre hjemmekamper på rad og vunnet alle. I slutten av februar tapte de 1-2 i Alkmaar. Vingen Bryan Ruiz ute med skade, og ikke med i troppen denne gangen, mens Douglas er suspendert.

Twentes tropp: Mihaylov, Boschker, De Vogt, Onyewu, Rosales, Wisgerhof, Bengtsson, Buysse, Tiendalli, Brama, Janssen, Landzaat, Bannink, Berghuis, Chadli, John, De Jong, Janko, Bruggink, Bajrami.

Denne mener vi er rimelig klar. Zenit vinner, men ikke nok til at de går videre. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 16.03.2011 20:40
1. Chelsea - FC København H
2. Real Madrid - Lyon H U
3. Celtic - Hibernian H
4. Dundee United - Hearts H U
5. Liverpool - Sporting Braga H
6. Rangers - PSV Eindhoven H U
7. Villarreal - Bayer Leverkuse H U
8. Porto - CSKA Moskva H
9. Manchester City - Dynamo Kiev H
10. Paris Saint-Ger - Benfica H U
11. Spartak Moskva - Ajax H U B
12. Zenit St. Peter - FC Twente H

-

486-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 16.03.2011 20:40
1. Chelsea - FC København H
2. Real Madrid - Lyon H U
3. Celtic - Hibernian H
4. Dundee United - Hearts H U B
5. Liverpool - Sporting Braga H
6. Rangers - PSV Eindhoven H U B
7. Villarreal - Bayer Leverkuse H U B
8. Porto - CSKA Moskva H
9. Manchester City - Dynamo Kiev H
10. Paris Saint-Ger - Benfica H U B
11. Spartak Moskva - Ajax H U B
12. Zenit St. Peter - FC Twente H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill