RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea-direktør: - Det var åpenbar uenighet mellom treneren og spillerne


SJEF: Michael Emenalo (til venstre) fortalte om grunnen til hvorfor José Mourinho fikk sparken torsdag.
SJEF: Michael Emenalo (til venstre) fortalte om grunnen til hvorfor José Mourinho fikk sparken torsdag. Foto: Darren Walsh (Pa Photos)
Mener at klubben måtte beskyttes.

Den portugisiske suksesstreneren fikk sparken torsdag etter mandagens tap for Leicester City. I skrivende stund ligger Chelsea på 16.plass i Premier League, kun poenget unna nedrykk.

Dermed tok Chelsea og deres russiske eier Roman Abramovitsj den avgjørelsen at de Mourinho måtte gå. Nå forklarer Chelseas tekniske direktør, Michael Emenalo, hovedgrunnen til hvorfor portugiseren i dag fikk sparken for andre gang i Chelsea:

- Resultatene er ikke gode. Det virket som det var en åpenbar uenighet mellom treneren og spillerne. Vi føler at det var på tide å gjøre noe. Eieren er tvunget til å gjøre et veldig vanskelig valg til klubbens beste, fortalte Emenalo til Chelsea TV ifølge nyhetsstasjonen AP.

Måtte beskytte klubben

- Dette er en avgjørelse som ble tatt for å beskytte klubbens interesser. Selv om det er mange positive følelser til vedkommende (Mourinho) som har gjort så mye for denne klubben, så er faktum det at Chelsea Football Club er i fare, fortalte Emenalo videre.

Det har vært flere navn som har blitt koblet til Chelsea-jobben denne kvelden. Guus Hiddink virker som det mest åpenbare valget og flere i britiske media heller mot at det blir nederlenderen som tar over på midlertidig basis.

Engasjement

Dette er tidenes verste start av en regjerende mester i Premier League, og mot slutten virket det som om det ikke akkurat var god harmoni mellom Mourinho og hans menn. Under intervjuet etter Leicester-kampen fortalte Chelsea-manageren at han følte seg sveket av spillerne sine.

- Dette er rundt den samme gruppen som vant ligaen og ligacupen i fjor. Det gjorde de på en fin måte og de gjorde det ved å vise engasjement og ved å svette tårer og blod for klubben når den trengte det, fortalte Emenalo.

- Spillerne har et ansvar til å gå ut og vise at alle tar feil, og å vise et visst engasjement, slik at de kan få klubben høyere opp på tabellen, fortalte Emenalo videre.

Så gjenstår det å se om spillerne klarer å ta det ansvaret, og hvem Chelsea ansette. Emenalo kunne fortelle at klubben jobber aktivt med å få på plass en ny mann.

Den mannen blir definitivt ikke José Mourinho.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere