Chelsea-ess senket Sverige med hat trick

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB scanpix

Andre Schürrle scoret tre mål på 19 minutter.

15.10.13 22:43

SVERIGE - TYSKLAND 3-5:

Sverige hadde allerede sikret seg play off-plass til VM i 2014 før tirsdagens siste gruppekamp mot Tyskland.

Tyskerne på sin side hadde allerede vunnet gruppe C på suverent vis. Joachim Löws menn hadde vunnet åtte og spilt én uavgjort før møtet i Sverige.

Det ene feilskjæret var et nettopp Erik Hamréns menn som hadde påført tyskerne. Det skjedde da de to lagene spilte 4-4 i Tyskland tidligere i kvalifiseringen.

Knallstart
Men selv om Sverige ikke hadde en plassering å spille for, så kunne de blågule med seier bli seedet i play off-spillet, og slik sett trekke en antatt svakere motstander.

Og som i kvalifiseringskampen fra i fjor, skulle det igjen bli målrikt og dramatisk på Friends Arena.

Svenskene fikk en knallstart på kampen og ledet 2-0 etter 42 minutter. Tobias Hysén ordnet 1-0 etter seks minutter, mens Fulhams Alex Kacaniklic satte inn det andre i det 42. minutt.

Rett før pause fikk imidlertid tyskerne sin redusering da Mesüt Özil, som i sommer gikk fra Real Madrid til Arsenal, ordnet 2-1 til pause.

Etter hvilen skulle mye handle om en annen spiller som flyttet til Premier League i sommer, nemlig Chelseas André Schürrle.

19 minutter
Først utlignet Bayern München-stjernen Mario Götze til 2-2 i det 53. minutt, før Schürrle satte inn sitt første for kvelden i det 57. minutt. Tyskland hadde snudd kampen.

Snaue ti minutter senere var samme mann på plass igjen og sendte Tyskland opp i 4-2-ledelse i Stockholm.

Målene rant inn nå og bare minutter senere ordnet Tobias Hysén nytt håp for Sverige med sitt andre mål for kvelden, en skikkelig perle.

Men som nevnt handlet mye om Schürrle og i det 76. minutt scoret han sitt tredje for kvelden og sørget med det for å lage hat trick på kun 19 minutter.

Dette klarte aldri svenskene å svare på.

Tyskland vinner dermed gruppe C med 28 poeng fra ti kamper. Sverige endte på 20 poeng, Østerrike på 17, Irland på 14, Kasakhstan på fem og Færøyene fikk ett poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: VM-kvalifiseringen

Mest lest på Sport

Annonsebilag