*Nettavisen* Sport.

Chelsea fordømmer norske fans

Norske supportere truet Terje Hauge på livet etter Barcelona-kampen.

24.02.06 09:52

Dødstruslene dukket opp i prateforumet til Chelsea.no, londonklubbens norske supporterside, etter at Chelsea tapte 1-2 for Barcelona i Champions League onsdag kveld. Også på klubbens offisielle side dukket det opp slike trusler.

Det var spesielt utvisningen av Asier Del Horno som provoserte Chelsea-fansen. Den spanske venstrebacken fikk direkte rødt kort for sitt overfall på Leo Messi.

Riktig å gi rødt kort? Stem og si mening her

- Chelsea fordømmer på det sterkeste trusler mot dommere, ledere, spillere eller supportere, sier en talsmann for Chelsea til BBC fredag.

Lignende trusler, men flere og sterkere, kom mot den svenske toppdommeren Anders Frisk etter at de to klubbene møttes i fjor. Svensken ga Didier Drogba rødt kort på Nou Camp i fjorårets turnering. Frisk valgte å legge opp etter at truslene etter hvert også kom mot familien hans.

- Problemet er at de fleste av disse meldingene blir lagt ut under falske navn. Det kan derfor bli vanskelig å spore opp de skyldige, poengterer talsmannen.

Terje Hauge får imidlertid ros av nestlederen i Uefas dommerkomité, Lars-Åke Björck.

- Jeg så kampen på norsk TV3 og synes Terje gjorde en veldig bra kamp, sier Björck til VG. Han mener Hauge styrket sine sjanser til å få dømme flere kamper i Champions League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag