Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea gjorde jobben - vant Premier League

BLÅ JUBEL: Chelsea er ligamester i England tre serierunder før slutt. Det ble klart etter 1-0-seieren mot Crystal Palace,
BLÅ JUBEL: Chelsea er ligamester i England tre serierunder før slutt. Det ble klart etter 1-0-seieren mot Crystal Palace, Foto: Clive Mason (Getty Images)
Sist oppdatert:
Gjorde ikke mer en akkurat nødvendig hjemme mot Crystal Palace.

CHELSEA - CRYSTAL PALACE 1-0:

José Mourinhos menn hadde et veldig greit utgangspunkt foran søndagens hjemmeoppgjør mot Palace: Tre poeng og laget fra Vest-London kunne feire seriegull tre runder før slutt.

Etter en periode med kritikk mot «kjedelig Chelsea-fotball», var det derfor kanskje ekstra deilig for Mourinho at også den avgjørende seieren kom på minst mulig spektakulært vis.

Hjemmelaget gjorde nok en gang akkurat det de behøvde for å dra i land en ny gevinst. Tre nye poeng er nok til å sikre Chelsea ligagull i suveren stil.

Eden Hazards straffescoring like før pause var i stor grad beholdningen fra blåtrøyene, selv om man med litt mer flyt kunne pyntet på resultatet mot slutten.

- Noen vil kalle det kjedelig, andre vil kalle det å ha kontroll og gjøre det som trengs for å hente de nødvendige poengene, oppsummerte TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund.

Heller ikke tidligere England-spiller Gary Lineker lot seg imponere nevneverdig over underholdningsfaktoren, og dro sammenligninger til hvordan Floyd Mayweather kontrollerte inn til seier i boksekampen mot Manny Paquiao.


Terry-stikk
I seiersintervjuet etter kampen var det en storfornøyd kaptein John Terry som jublet for sitt fjerde ligagill. Han benyttet også anledningen til å sende et stikk til tidligere Chelsea-manager Andre Villas-Boas.

- Dette er en fantastisk følelse og det er ikke noe tvil om at vi fortjener det. En person sa - han vet hvem han er - at jeg ikke kunne spille to kamper i uka og det har jeg motbevist. Det er dette jeg lever for. Å gå fire-fem år uten å vinne ligaen gjorde vondt, så jeg kommer til å nyte dette, sa Terry ifølge BBC.

Matchvinner Eden Hazard satte inn en retur med hodet etter at han hadde misset sitt eget straffespark og var naturlig nok i lykkerus etter å ha avgjort gullkampen til Chelsea fordel.

- Vi fortjener å bli mestere. Manageren gjør at jeg kan spille min beste fotball og det er det viktigste for meg, sa Hazard som mente at han hadde flaks på målet.

- Jeg vet at jeg ikke er god på hodet, så det var flaks! uttalte han.

Tam fotballkamp
Crystal Palace hadde ingen planer om å gi Chelsea en enkel vei mot ligagull, og la seg dypt og kompakt foran eget mål fra start.

Vertene slet med å bryte ned forsvarsmuren og måtte vente helt til det nærmet seg halvtimen før de truet gjestenes mål. Palace-keeper Julien Speroni rotet det til da han skulle bokse vekk et innlegg, men Nemanja Matic brukte litt for lang tid da han skulle omsette nedfallsfrukten i scoring.

Like etter forsøkte Didier Drogba seg fra distanse, men skuddet var ikke godt nok til å overliste Speroni.

Dermed var det istedet Crystal Palace som fikk muligheten til å sette inn dagens første mål, da Jason Puncheon plutselig befant seg i god scoringsposisjon. Avslutningen så ut til å ha god retning, men ble stoppet av armen til John Terry. Dommer Kevin Friend var likevel ikke i nærheten av å peke på straffemerket, en avgjørelse som ble gjenstand for kritikk i TV 2s Premier League-studio.

- For meg er det straffespark. Terry har armen i en unaturlig posisjon og drar nytte av å gjøre seg større, mente tidligere Tippeliga-dommer Per Ivar Staberg.

AVGJORDE: Eden Hazard ble matchvinner mot Crystal Palace.


Straffescoring
Få minutter senere skulle derimot dommer Friend blåse for straffespark, men dessverre for Palace ikke i deres favør.

Eden Hazard ble stoppet ulovlig innenfor gjestenes sekstenmeter og tok ansvar fra 11-metersmerket. Forsøket var av det særdeles svake slaget, men heldigvis for belgieren fikk han en ny sjanse på Speronis retur. Denne gangen gjorde ikke årets spiller i Premier League noen feil og headet inn ledermålet.

Den andre omgangen på Stamford Bridge ble ikke særlig mye mer innholdsrik enn den første, men Chelsea hadde et par brukbare muligheter til å doble ledelsen.

Det greide de imidlertid aldri, men det bryr nok José Mourinho seg meget lite om.

Chelsea er seriemester og det betyr alt for den portugisiske manageren.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!