Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea holder Di Matteo på pinebenken

Klubbens midlertidige manager bør ikke føle seg trygg.

Siden Andre Villas-Boas fikk sparken fra Chelsea tidligere i år har Roberto Di Matteo ledet laget. Og det med stor suksess.

Tirsdag kunne italieneren se sine disipler klare uavgjort borte mot Barcelona i Champions League og med det avansere til finalen av turneringen.

Chelsea er også klar for finale i FA-cupen denne sesongen. Der møter londonlaget Liverpool og oppgjøret spilles på Wembley 5. mai.

- Strålende jobb
Men til tross for denne suksessen er det ikke sikkert at Chelsea-eier Roman Abramovitsj ønsker å beholde Di Matteo. Russeren har ikke bestemt seg.

Skulle manageren ende opp med å ta to trofeer denne våren blir han nok en vanskelig mann å kvitte seg med, men Abramovitsj har vist tidligere at han ikke er nådig.

Ifølge Sky Sports kommer den styrtrike russeren uansett ikke til å ta en beslutning på hvem som skal lede Chelsea neste sesong før til sommeren.

- Vi har ansatt Robbie ut denne sesongen og han har gjort en strålende jobb. Men vi skal holde ord og vente til etter sesongen, sier Chelsea-direktør Ron Gourlay.

- Nå skal vi ta en kamp om gangen og se hva vi ender opp med. Det er det beste for alle og vi må holde fokus på fotballen, sier direktøren.

Får støtte
Han påpeker at det er først i mai at Di Matteo virkelig står overfor sine to største oppgaver som manager.

- Vi må vente. Vi har mange viktige kamper igjen denne sesongen. Mange av disse kampene spilles også før vi skal ut i finalen, sier Gourlay.

Blant de som mener at Di Matteo burde få jobben er Tottenham-sjef Harry Redknapp. Han sier til Sky Sports at italieneren er rett mann for londonklubben.

- Han må da ha en god sjanse på jobben? Han må ha en veldig god sjanse. Han har gjort en fantastisk jobb siden han tok over der, sier Redknapp.

- Dette er selvfølgelig opp til eieren i Chelsea å bestemme, men Robbie kunne ikke gjort noe mer enn hva han har gjort for å overbevise ledelsen, sier Spurs-sjefen.

Viktige veteraner
Chelsea ligger for øyeblikket som nummer seks i Premier League, med 58 poeng og kjemper fortsatt om en plass i Champions League neste sesong.

Skulle londonlaget vinne turneringen vil saken være en annen, men med kun fire poeng opp til Newcastle på fjerdeplass er det ingen grunn til å slappe av.

Folk som Frank Lampard og Didier Drogba har også vist god form den siste tiden og med det som grunnlag kan Chelseas sesong få en svært så lykkelig slutt.

- Chelsea er bygd på disse spillerne. En klubb er ikke sterkere enn veteranene på laget, sier Graeme Souness, og det er et godt poeng, sier Redknapp.

- Chelsea har en rekke sterke typer, Lampard, Terry, Drogba. Det er disse spillerne som har gjort laget til hva det er i dag, avslutter Tottenham-manageren.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken