*Nettavisen* Sport.

Chelsea imponerer ikke Wenger

Arsenal-manager Arsene Wenger er ikke imponert over Chelseas prestasjoner til nå denne sesongen.

24.08.05 08:42

Chelsea-spillerne har de siste dagene boltret seg i engelsk presse hvor de har lagt ut om at det er bare Chelsea det dreier seg om i Premier League, de øvrige lagene er gårsdagens nyheter.

- Kunne stått uten poeng
Men Arsenal-manager Arsene Wenger er ikke imponert over det Chelsea har prestert.

- Chelsea har ikke vist noe i de to kampene de har spilt til nå som tilsier at de er dominerende i engelsk fotball. Det handler bare om Chelsea nå, men det viser hvor morsomt det er, for de kunne fort stått med null poeng og nå har de seks, sier han til The Sun.

Lagene i Wengers hjerte
Det er først og fremst måten Chelsea spiller på som gjør at laget ikke klarer å imponere Wenger. Han mener at Chelsea er verdens beste lag til å ligge i forsvar og satse på kontringer - både på hjemme- og bortebane.

- Det jeg føler gjør sport så fantastisk, er lagene som forblir i hjertet ditt. Lagene som får barna dine til å gå på kamp for å se noe spesielt. Lagene som gjør at idrett blir kunst. Jeg husker Real Madrid med Di Stefano og Puskas, det fantastiske Ajax-laget og det store laget til Brasil, forklarer han.

Faresignal
Franskmannen ser at flere og flere lag tar etter Chelseas måte å spille på. Det synes han er et faresignal.

- Så fort fotballen oppmuntrer de lagene som nekter å styre kampene, er sporten i fare, mener Wenger.

Og viser til en annen idrett.

- Et eksempel fra en annen idrett er hvis du husker Cassius Clay. Han har gjort mer for boksing enn noen annen bokser. Så de lagene jeg husker, som har gjort at jeg elsker fotball, har vært lag som har spilt fotball. Derfor kommer jeg til denne konklusjonen, uten å nevne Chelsea, at hvis man skal spille fotball uten å ønske å spille fotball, så sitter jeg heller hjemme og leser en bok, avslutter Arsenal-manageren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.