RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea jakter fortsatt Mutu-penger

Foto: Adrian Dennis (AFP)
Sist oppdatert:
Nå tar de saken til FIFA.

Chelsea trekker denne uken Juventus inn for FIFA i håp om å få kompensasjon for London-klubbens tidligere spiss Adrian Mutu.

Rumeneren ble sparket av Chelsea i 2004 etter å ha testet positivt for kokainbruk. Siden den gang har Stamford Bridge-klubben ønsket erstatning.

Etter sparkingen ble Mutu utestengt i sju måneder før han gikk til Juventus via Livorno, som fungerte som et mellomledd i avtalen.

Angriperen ble av sveitsiske domstoler dømt til å betale Chelsea 132 millioner kroner (17,2 mill. euro) i erstatning. Chelsea saksøker nå Juventus og Livorno, ettersom de italienske klubbene hentet spilleren gratis.

– Vi prøver ut våre juridiske muligheter for å få tilbake midlene vi har utestående, og det vil vi fortsette å gjøre, sa en Chelsea-talsmann tirsdag.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) skal lytte til saken i Zürich i løpet av uken. Samtidig har Chelsea også gått til rettslige skritt for å sikre seg rettighetene til tre eiendommer Mutu har kjøpt i Miami. Disse er verdt flere titalls millioner kroner.

Mutu gikk i utgangspunktet til Premier League-klubben fra Parma for 121 millioner kroner. Juventus solgte ham senere videre til Fiorentina, mens 34-åringen nå spiller for franske Ajaccio. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere