Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea kjørte over Tottenham i andre omgang

Tottenham hang bra med i første omgang, men da Chelsea skrudde på turboen i andre omgang var det klasseforskjell på lagene.

TOTTENHAM - CHELSEA 0-3:

Tottenham leverte en sterk første omgang i London-derbyet mot Chelsea, men i andre omgang kjørte blåtrøyene over Spurs.

Fire minutter etter andre omgang ble blåst i gang stanget Thiago Silva Chelsea i ledelsen etter en god corner av Marcos Alonso.

- Det er et praktfullt hodestøt. Det er rett og slett glimrende, utbrøt TV 2 sin kommentator Endre Olav Osnes etter brasilianerens scoring.

Etter en knapp time var spilt økte N'Golo Kanté Chelsea sin ledelse. Franskmannen fyrte av fra distanse, og via Eric Dier gikk ballen i mål bak en utspilt Hugo Lloris.

På overtid fastsatte Antonio Rüdiger resultatet til 3-0 da han prikket inn en pasning fra Timo Werner.

Lukaku fikk kritikk

Til tross for at det ble seier til Chelsea til slutt, imponerte ikke de regjerende Champions League-mesterne i første omgang.

Storkjøpet Romelu Lukaku ble forholdsvis enkelt stoppet av Tottenham-forsvaret, og belgieren mottok kritikk i pausen.

- Lukaku har blitt pakket godt inn og han har ikke fått de mulighetene han forventet. Han hadde ingen timing og jeg forstår ikke bevegelsene hans. Han må være tålmodig. Det kladder for Lukaku, sa ekspert Solveig Gulbrandsen i TV 2 sitt Premier League-studio i pausen.

I andre omgang var det imidlertid et helt annet Chelsea-lag som møtte opp på Tottenham Hotspur Stadium. Blåtrøyene hevet sitt eget nivå betraktelig og gjorde kort prosess mot Tottenham.

Men for Lukaku ble det en frustrerende dag, som etter flere gode muligheter i andre omgang likevel gikk målløs av banen.

Store Tottenham-sjanser

London-derbyet startet energisk og med bra trøkk, og i det 16. minutt kom Chelsea til en god kontringsmulighet.

Blåtrøyene kom 3 mot 2, men en heroisk blokkering fra Emerson hindret avslutningen til Mount fra god posisjon.

Fem minutter senere kom hjemmelaget til en farlig mulighet da Hueng-min Son spilte gjennom Sergio Reguilon på venstrekanten.

Spanjolen hadde store rom å løpe i, og ved sekstenmeteren slo han mot Lo Celso på bakre stolpe. Men innlegget ble blokkert i siste liten av Rüdiger.

Etter litt over en halvtime spilt kom Spurs til en svær sjanse. Son ble spilt alene gjennom med Kepa, men Tottenham-angriperen klarte ikke å komme seg forbi keeperen og spanjolen ryddet opp.

Chelsea tok over

Tottenham imponerte i første omgang, samtid som Chelsea var litt mer tafatte enn mange forventet. Men i andre omgang skrudde Chelsea på bryteren.

Først kom Marcos Alonso til en enorm mulighet to minutter inn i omgangen, før Thiago Silva sendte blåtrøyene til himmels et par minutter senere.

Den rutinerte midtstopperen raget høyest i feltet på en corner og stanget Chelsea i ledelsen.

Like etter kom Marcos Alonso til nok en stor mulighet, men avslutningen til spanjolen ble blokkert på streken. Men avslutningen til Kanté noen minutter senere kunne ikke Lloris gjøre noe med.

Franskmannen smalt til fra 25 meter og ballen gikk via Dier og stang inn bak en utspilt Lloris i Tottenham-buret.

Chelsea fortsatte å presse på. Først ble Timo Werner spilt gjennom av Lukaku, men tyskeren klarte ikke å få ballen i mål.

Noen minutter senere kom Chelsea med en skikkelig kanonade mot Tottenham-målet, og det var egentlig ganske utrolig at de ikke satte inn 3-0. Både Werner, Alonso og Lukaku fikk til avslutninger på mål i en meget kaotisk situasjon, men ingen av forsøkene gikk i mål.

På overtid kom imidlertid 3-o-scoringen til bortelaget. Werner la ut 45 grader, og Rüdiger prikket ballen i mål på direkten.