CHELSEA - SOUTHAMPTON 0-1:

Mohamed Elyounoussi og Southampton fikk med seg en usedvanlig gjev borteseier mot et kriserammet Chelsea på Stamford Bridge lørdag. Og ikke minst tok tre poeng som kan være med å berge både sesongen og Premier League-statusen ved sesongslutt.

Avgjørelsen i det viktige oppgjøret falt like før sidebyttet. Da fikk Southampton nemlig tildelt frispark i god posisjon.

Frisparkspesialisten over alle i Premier League, James Ward-Prowse (28), hadde som så mange før stilt inn siktet helt riktig. Midtbanespilleren bøyde ballen over muren og ned i Chelsea-keeper Kepa Arrizabalagas nærmeste hjørne.

Les også: Guardiola raste etter Haaland-involvering da City gikk på smell

Andreomgangen ble i stor grad en lang kamp for å forsvare eget mål for de sisteplasserte gjestene fra sør.

Enorme sjanser

Etter omtrent halvspilt omgang kom Raheem Sterling til en utrolig dobbeltmulighet for Chelsea, men uten å lykkes med å utligne.

– Det må jo bli mål! Nei, er det mulig? Nå har Chelsea hatt to enorme gigantsjanser, bemerket en forbløffet Viaplay-kommentator Jørgen Klem.

Romain Perraud avverget første Sterling-avslutning, helt inne på målstreken. Rett i etterkant fikk Roméo Lavia kastet seg foran og blokkert returen fra den samme Chelsea-stjernen.

Les også: Fiasko i VM: – En stor nedtur. En av de større jeg kan huske på stafett

Sterling var frisk etter pausen og sto bak mye av det Potters Chelsea-mannskap skapte av muligheter.

Hjemmelaget fortsatte å presse, men var også farlig nær 0-2 i sekken da Southampton-spiss Adam Armstrong fikk foten på et innlegg fra høyre etter en kontring.

Langt på overtid sendte innbytter Mykhajlo Mudryk i vei et godt forsøk på volley etter en corner. Ukrainerens avslutning suste til litt til side for Southampton-målet.

Hodeskade

Et snaut kvarter før slutt utspilte det seg skremmende scener på Stamford Bridge. Lagkaptein César Azpilicueta segnet om etter å ha blitt truffet med stor kraft i hodet av Southampton-innbytter Sékou Maras forsøk på et saksespark.

Azpilicueta klarerte en ball med hodet da motspillerens fot traff ham med betydelig kraft, noen hundredelssekunder for seint. Mara ble belønnet med gult kort for farlig spill.

– Den var ikke pen. Det så vi alle. Et spark opp i ansiktet. Det er Sékou Mara som treffer ham med støvelen, og det er selvfølgelig ikke med vilje, kommenterte Klem.

Les også: Rev seg i håret da de så hva Ødegaard gjorde - så smalt det

Den rutinerte Chelsea-spanjolen ble liggende lenge i gresset etter episoden, og dommerteamet la til tolv minutter for det lange oppholdet i spillet.

– Vi får håpe at det går bra med Azpillicueta, bemerket Viaplay-kommentator Klem flere ganger, mens forsvarsspilleren til slutt ble båret av gresset.

Chelsea har bare vunnet én gang på de siste seks spillerundene, og er bare nummer ti på tabellen med 31 poeng. Southampton nærmet seg noen av lagene foran, men har fortsatt tre poeng opp til trygg grunn.