*Nettavisen* Sport.

Chelsea med enkel seier mot Southampton i Premier League

 

IMPONERER: Mason Mount, Callum Hudson-Odoi ogTammy Abraham blir en spennende trio å følge de neste sesongene. Foto: Tony O'Brien (Reuters)

Få problemer da Chelsea tok tre nye poeng i Premier League.

06.10.19 16:52

SOUTHAMPTON - CHELSEA 1-4

Det er vanskelig å ikke la seg imponere av Lampards unge Chelsea-mannskap, som også mot Southampton viste at de har mye spennende i vente på Stamford Bridge de neste sesongene.

Underholdende førsteomgang

Kun 45 sekunder hadde gått av kampen da Southampton sendte avgårde sin første advarsel - med et langskudd fra Nathan Redmond. Ballen gikk dog like over Chelsea-målet.

Etter et drøyt kvarter var Chelseas store formspiller Tammy Abraham på rett sted til rett tid. Spissen jaktet en ball som lenge så ut til å bli for lang, men spissen fikk en lang tå på ballen og sendte den i en vakker bane over Angus Gunn i Soton-målet.

- Han får tak i baller som ingen andre får tak i, bemerket Endre Olav Osnes som kommenterte oppgjøret for TV 2.

Mason Mount var svært delaktig i Chelsea-spillet denne søndagen, og unggutten viste en ro med ballen som er få 20-åringer forunt. Etter 24 minutter fikk han også vist denne roen alene med Gunn, og unggutten hamret ballen enkelt forbi målvakten - etter et flott forarbeid av Willian.

Osnes oppsummerte kampens første 24 minutter på fint vis etter den andre scoringen:

- Det svinger av Frank Lampards mannskap!

Klikk på bildet for å forstørre.  

FEIRER: Chelsea-spillerne samles etter nok en scoring mot Southampton. Foto: David Klein (Reuters)

Like etter den andre scoringen var Mount nære igjen, men forsøket gikk like over mål. Sjansen som fulgte minuttet senere var kanskje enda større, men heller ikke denne gangen fikk Mount plassert skuddet fra drøye 11 meter på mål.

I fotball er det som kjent viktig å omsette mulighetene sine, noe Southamptons Danny Ings gjorde etter Chelseas sjansekavalkade.

Yan Valery fikk forsere seg alt for enkelt gjennom Chelsea-forsvaret, og fant en umarkert Ings i boksen - som akkurat fikk pirket ballen i mål. Med det var det kamp igjen på St. Marys, etter en svært underholdende halvtime.

Southampton spilte på seg selvtillit etter scoringen, og kom seg til flere halvsjanser i etterkant av målet.

Dessverre for hjemmelaget skulle Chelsea og Ngolo Kanté helle iskaldt vann på håpet til Soton i denne kampen ikke lenge før hvilen.

Marcos Alonso slo en herlig pasning på tvers fra sin venstrekant som fant Ngolo Kanté like utenfor sekstenmeteren. Franskmannen fikk god til å tilrettelegge - og sendte avgårde et skudd som gikk via Pierre-Emil Højbjerg og i mål.

Igjen fikk Ings en eventyrlig mulighet til å redusere like etter, men denne gangen reddet Jorginho forsøket på strek.

- Fantastisk!

Kampens andre omgang startet like hektisk som den første.

Hudson-Odoi burde ha økt ledelsen til bortelaget ytterligere bare tre minutter etter hvilen, men denne gangen vartet Gunn opp med en beinparade det sto høy klasse av.

Utover omgangen yppet begge lag seg, og Soton fikk flere muligheter de burde tatt bedre vare på. Chelsea på sin side så stadig mer trygge ut i spillet sitt, og spesielt i midtbaneleddet var Lampards mannskap dominerende.

Til tross for muligheter i begge retninger, var det bortelaget som jevnt over var det beste laget denne formiddagen. Southampton fant det stadig vanskeligere å håndtere det energiske angrepsspillet til Lampards talenter, som til gjengjeld spilte på seg mer og mer selvtillit utover i oppgjøret.

Klikk på bildet for å forstørre.  

FORNØYD: Frank Lampard hadde grunn til å være fornøyd med spillerne sine etter nedsablingen av Soton. Foto: Glyn Kirk (AFP)

I sluttminuttene bestemte innbytter Michy Batshuayi at han også ville være med på leken. Spissen satt ballen iskaldt mellom beina til Gunn, som denne gangen ikke kunne gjøre noe annet å registrere nettsuset bak seg.

- Der kommer nummer fire. Fantastisk scoring! Det er rett og slett en praktscoring, sa Osnes etter målet.

Med det er Lampards mannskap nå helt i hæla på topp fire-selskapet, med like mange poeng som Leicester på fjerdeplass.

- Ny praktkamp av Chelsea, som regelrett nekter å slutte å score, oppsummerte Osnes etter kampslutt, en påstand det er vanskelig å være uenig i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag