RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea på vei mot toppen

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Men er to gigantsigneringer og tre strake seiere nok til gjøre noe med United?

SUNDERLAND - CHELSEA 2-4:

Chelsea var i ferd med å spille seg ut av gullkampen i Premier League, men endelig var optimismen var på vei tilbake til Stamford Bridge. Med to Premier League-seiere på rad og ikke minst gigantsigneringene av Fernando Torres og David Luiz, øynet de blå håp om sitt andre strake ligagull.

Men verken Torres eller Luiz ble klare mot tirsdagens motstander, Sunderland, og det var ikke en enkel kamp Chelsea skulle ut i.

Sunderland har vært blant bunnlagene i Premier League siden de rykket opp i 2007, men denne sesongen har Steve Bruce tatt grep og ledet klubben til en meget sterk sjetteplass. En av de store overraskelsene kom da de svarte kattene slo Chelsea 3-0 på Stamford Bridge i høst. Sunderland hadde dessuten kun tapt én kamp på Stadium of Light denne sesongen og sto med færre tap enn Chelsea før oppgjøret.

Men det er utrolig hva nyerobret optimisme kan gjøre med et synkende skip. Chelsea scoret tre ganger i den forrykende kampen, og skutas kaptein, John Terry, sikret seier, tre poeng og spenning i toppen av tabellen.

Fire mål på 25 minutter
Men det var hjemmelaget som - overnevnte tatt i betraktning: ikke overraskende - pangåpnet på eget gress. Phillip Bardsley scoret etter kun fire minutter med et kjempeskudd fra 17 meter.

Åtte minutter senere svarte gjestene. Ashley Cole ble tildelt en litt tvilsom straffe, og Frank Lampard var sikker fra krittmerket.

Dermed sto det 1-1, og Sunderlands heftige uavgjortstatistikk, som telte elleve ettpoengere, så ut til å vokse seg større.

Men Carlo Ancelotti manet om seier, og mannskapet svarte med ny scoring, åtte minutter etter den forrige. Salomon Kalou trillet ballen i åpent mål og sørget for 2-1.

Statistikk er imidlertid statistikk, og det passet ikke inn i Sunderlands sesonghistorie å tape på hjemmebane. Dermed utlignet de til 2-2 ved Kieran Richardson. På et frispark slo det fullstendig lekk i muren til Chelsea, og nok et langskudd gikk forbi Petr Cech.

Terry avgjorde
Andreomgangen åpnet med et vanvittig scoringsjag fra Chelsea, og 15 minutter ut i omgangen fikk de skatten de var på tokt etter. Terry var på plass da Gordon reddet et skudd fra Lampard, og kapteinen ble matchvinner med 3-2-scoringen.

Kalou fikk senere en gigantisk sjanse til å punktere kampen etter fantastisk forarbeid av Nicolas Anelka, men ballen traff begge Sunderland-stolpene før den spratt ut.

Dermed måtte Anelka gjøre det på egen hånd. Tre minutter på overtid styrte franskmannen inn 4-2 og en fortjent Chelsea-seier.

Har United sikret seriegullet?
Dermed er det ikke så langt opp til toppen for Ancelotti lenger. Kun ett poeng er opp til Manchester City på tredjeplassen, mens Arsenal på andreplassen har fem poeng til gode på den regjerende seriemesteren.

Det store spørsmålet er imidlertid om Chelsea - og de andre lagene, for den saks skyld - kan gjøre noe som helst med United på toppen. Det er ennå ti poeng opp til serielederen for Chelsea. Men det kan godt nevnes at Alex Ferguson har flere tøffe kamper igjen. Djevlene skal møte Manchester City og Chelsea på Old Trafford, samt spille tøffe bortekamper mot Chelsea, Liverpool og Arsenal.

Og hva med Sunderland? Klubben lå kun fire poeng bak Chelsea før tirsdagens kamp, og kunne ha klatret forbi Tottenham med seier. Tap betyr at klubben fortsatt ligger på sjetteplassen med en liten luke ned til Liverpool og Blackburn, som begge har spilt en kamp mindre.

Én debut på Stadium of Light
Chelsea gjorde som kjent to av de største kjøpene under årets overgangsvindu. Inn kom både Torres og Luiz. Samtidig kvittet London-klubben seg med to spillere under gårsdagens inspurt: spissen Daniel Sturridge er klar for et låneopphold i Bolton, mens Jacob Mellis lånes ut til Barnsley. De to sistnevnt har ikke vært fast inventar i Carlo Ancelottis banepryd, og Torres og Luiz ble ikke klare til oppgjøret mot Sunderland. Kampen ble derfor spilt uten de store overraskelsene i startoppstillingen til Chelsea.

Sunderland hentet ikke inn friske bein i løpet av deadline day, men solgte Paulo da Silva til Real Zaragoza, og Andy Reid til Blackpool. Sistnevnte har det siste året vært utlånt til Sheffield United, og da Silva har ikke kommet med i troppen til Sunderland spesielt ofte. Den eneste minisensasjonen i Steve Bruce's startoppstilling var derfor Stephane Sessegnong, som fikk sin debut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere