RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea reddet av Drogba-magi

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
Hull sjokkerte gullfavoritten i premieren.

CHELSEA – HULL 2-1:

Nettavisen har tippet at Chelsea kommer til å vinne Premier League denne sesongen. Londonlaget har en meget sterk stall, og er kanskje det eneste av de såkalte topp fire, som ikke har blitt betydelig svekket i løpet av sommerens overgangsvindu.

Lørdag rullet ballen for første gang på Stamford Bridge denne sesongen, men noen maktdemonstrasjon mot lille Hull ble de fremmøtte i London aldri vitne til. Det var faktisk gjestene som på sjokkerende vis tok ledelsen, og bare to øyeblikks magi fra Didier Drogba reddet vertene fra det som fort kunne blitt en meget ydmykende seriepremiere.

- Det var en veldig vanskelig kamp. Hull spilte god fotball og var taktisk gode til å posisjonere seg. Men vi vant og det er det mest interessante og det viktigste, sier Dider Drogba til Canal Plus.

Gigantsjanse for Drogba
Chelsea gikk hardt ut i lørdagens kamp, og det var tydelig at laget ønsket å vise seg fram foran sine egne tilhengere. Allerede etter ett minutt fikk Didier Drogba en gigantsjanse.

Michael Essien mottok ballen ute på høyre, og la perfekt inn til en umarkert Drogba inne foran mål. Fra rundt ni meters hold banket ivorianeren til, men ballen gikk over og utenfor. Her burde det strengt tatt stått 1–0 til Chelsea.

Etter den forrykende åpningen fortsatte vertene å styre, uten å skape så alt for mye. John Terry og Michael Essien kom begge til brukbare avslutninger med hode etter corner, uten at det ga uttelling.

For gjestene var George Boateng svært frisk fra sin midtbaneposisjon, og ved to anledninger testet nederlenderen Petr Cech i Chelsea-buret. Den første avslutningen gikk en drøy halvmeter til side for mål, mens den andre ble stoppet av hjemmelagets tsjekkiske sisteskanse.

Fikk Hull på Chelsea
Men Hull var i hvert fall med i kampen, og etter 28 minutter skulle de virkelig sjokkere. Nok en gang var det Boateng som avsluttet, og ballen ble blokkert av Chelsea-forsvaret. Returen endte opp hos Stephen Hunt, og den tidligere Reading-spilleren kunne enkelt sette ballen inn i det tomme buret. Årets første mål i Premier League.

Chelsea var rystet, men brukte ikke mange minuttene på å samle seg. Snaue ti minutter etter Hulls ledermål fikk de frispark i god posisjon. Didier Drogba steg fram.

Frisparket ble slått hardt over muren, før det duppet nydelig ned i hjørnet bak en sjanseløs Boaz Myhill i gjestens mål. 1–1 i London, et resultat som sto seg til pause.

Hull-keeperen imponerte
Akkurat som i første, stormet Chelsea også rett i angrep i andre omgang. Denne gangen var det Nicholas Anelka som misbrukte en gigantsjanse. Drogba spilte fram til franskmannen, som avsluttet upresset fra rundt 11 meters hold. Hulls gode keeper, Boaz Myhill, var med på notene og avverget.

Og mye skulle handle om Myhill de neste minuttene. Målvakten hadde en svært god kamp bak sitt kompakte forsvar og vartet opp med flere glimrende redninger. Blant annet stoppet han et skudd fra Didier Drogba i det 58. minutt på mesterlig vis.

Drogba på overtid
Hull hadde mer enn nok med å forsvare seg, og var kun på enkeltvisitter oppe i vertenes 16-meter. George Boateng fikk nok en brukbar mulighet i løpet av andre omgang, men heller ikke denne gangen lyktes det for den sentrale midtbanemannen.

I den andre enden av banen klarte heller ikke innbytterne Deco og Salomon Kalou å overliste et hardkjempende Hull-lag. Førstnevnte fant sistnevnte med et godt innlegg ti minutter før full tid, men Kalou headet over fra rundt åtte-ni meters hold.

Men så, på overtid, skulle det endelig lykkes for hjemmelaget. Drogba ble tredd igjennom på venstresiden, og ivorianeren chippet ballen på nydelig vis over Myhill i Hull-buret. En fantastisk scoring av spissen, som dermed sørget for at Chelsea kunne innkassere sesongens første trepoenger.

Etter kampen innrømte Drogba at han egentlig forsøkte å legge inn.

- Jeg hadde flaks. Jeg forsøkte å legge inn til Salomon, smiler Drogba.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere