Før sesongstarten i fjor regnet mange med at Chelsea var klare til å kunne ta opp kampen mot Manchester City og Liverpool om ligagullet.

Særlig storkjøpet Romelu Lukaku, og «hjemkomsten» hans til Stamford Bridge, ga ekstra forventninger rundt laget. Spissen ble sett på den siste brikken som manglet i manager Thomas Tuchels mannskap. Men belgieren har skuffet stort så langt.

Chelsea var dessuten ferske Champions League-vinnere etter å ha vunnet 1-0 i finalen mot Man City i Portugal rett før sommeren.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

Rundt åtte måneder etter sesongstarten seinere har utfallet vist seg å bli et annet for Chelsea og tittelambisjonene i Premier League.

Med 14 poeng opp til Liverpool, og ytterligere fire poengs luke til Manchester City, hjelper det lite at Chelsea har en kamp til gode på topplagene etter spillerunden denne helga.

Les også: Nye detaljer rundt bombetrussel: United-stjernen skal ha blitt bedt om å forlate klubben innen 72 timer

- Vi har prøvd hardt å tette forspranget. Jeg kan bruke ord som at jeg har forsøkt alt, og at alle her har gjort alt de kan. Spillerne også. Men det er rom for å bli bedre.

- Forspranget er stort, men vi konkurrerer mot de to lagene som kanskje er de mest suksessrike som har spilt i denne ligaen. Så det står mye på spill, sier Tuchel, gjengitt hos Liverpool Echo.

Han utdyper:

- Siden vi har tapt de to siste hjemmekampene, er gapet større enn den burde være. Også før det var luka større enn den bør. Men det skyldtes omstendighetene, og var ikke på grunn av innsatsen vår, kvaliteten eller noe sånt.

Merk: Chelsea møter West Ham søndag. Kampen kan følges direkte her!

Gir forklaring

Tuchel fortsetter med å påpeke at det ikke er noe i veien med å ha ambisjoner, men at man kanskje ikke får oppfylt dem.

- Det ville ikke passet for oss om vi prøvde og tone det ned, og sa at vi ville åpnet en champagneflaske hvis vi endte på fjerdeplass.

- Men vi har sett det nå, på dramatisk vis i de siste to kampene mot Brentford og Arsenal, hvorfor avstanden er såpass stor opp til City og Liverpool, tilføyer den tyske Chelsea-manageren, ifølge Liverpool Echo.

Han peker på at de to topplagene ikke har hatt tilsvarende kamper med skuffende på eget gress. Tuchel bemerker også at Chelsea bare er niende best i ligaen til å ta poeng på hjemmebane.

Blant annet fikk mannskapet hans seine mål imot og mistet poeng da de to nedrykkstruede klubbene Burnley og Everton besøkte Stamford Bridge før jul.

- Det var kamper der vi absolutt dominerte og hadde store sjanser, men strevde med å ta vare på dem. Og fra da av vokste avstanden, sier Thomas Tuchel.

Les også:

- Ingen skam

Chelsea-manageren retter nå konsentrasjonen mot å avslutte denne sesongen sterkt, samt at laget hans skal være klart til å ta opp kampen om tittelen neste sesong.

- Vi skammer oss ikke, og dette er heller ikke noe å skamme seg over. Vi trenger ikke å være skuffet, for genrelt sett er det veldig vanskelig å ende blant de fire beste, sier tyskeren med trenerfortid i PSG og Borusisa Dortmund.

Det er ingen hemmelighet at Tuchel reagerte sterkt på at visse lag, eksempelvis Liverpool, fikk utsatt kamper under hektiske dager på spilleprogrammet i vinter.

Les også: Kunstscoring fra Lionel Messi sikret ligagullet: - Vakkert

Utsettelsen av Merseyside-lagets første ligacupsemifinale mot Arsenal vekket spesielt oppsikt. Det skjedde nemlig da Liverpool hadde viktige spillere i aksjon under Afrikamesterskapet, og samtidig fikk hele 13 positive koronatester i troppen.

De testene viste seg seinere å være såkalte falske positive prøveresultater. Og Liverpool kunne stille bortimot fulltallig til en annen kamp bare tre dager etterpå.

Chelsea strevde på sin side med mange skader i en periode da kampene kom tett som hagl rundt juletider. Londonlaget fikk dog ikke kamper utsatt av den grunn.