RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea snudde marerittet

Foto: Ap/Scanpix
Sist oppdatert:
Andre Villas-Boas kan takke to franskmenn for sin første seier.

CHELSEA - WEST BROMWICH 2-1:

Du husker kanskje sesongåpningen til Chelsea for ett år siden?

6-0 i sesongåpningen (mot West Bromwich).

6-0 i oppfølgeren.

Fem strake seiere.

21-1 i målforskjell i midten av september.

Med den nye treneren, Andre Villas-Boas, ved roret, så det i år lenge langt, langt verre ut. Chelsea lå an til sin dårligste sesongstart på 13 år.

Sesongens første kamp mot Stoke endte skuffende 0-0, og mot West Bromwich lørdag lå London-klubben lenge under etter en marerittåpning.

Men så reddet to franskmenn hele statistikken.

Albions-scoring etter fire minutter
Uten en skadet Petr Cech i målet, fikk Chelsea en marerittåpning på Stamford Bridge. Shane Long, som scoret mot United forrige helg, gjorde det utrolige igjen, da han fikk tak i ballen etter slurv i vertenes forsvar, og puttet inn 1-0.

Gjestene var svært velorganiserte bakover, og Chelsea slet hele den første omgangen.

Marerittet snek seg innpå Villas-Boas. Den verste sesongåpningen på 13 år er ingen god måte å starte Chelsea-karrieren på.

Men så trasket scoringsføttene endelig ut på banen.

På spørsmålet om hva Villas-Boas sa til spillerne i pausen, svarte Florent Malouda følgende:

- Han spurte om vi ville vise de andre klubbene at vi er tittelutfordrere. Var vi klare til å snu det? Det var en enkel beskjed. Vi måtte risikere mer å spille med karakter.

Chelsea har aldri tapt mot West Bromwich i Premier League
Franske Nicolas Anelka banket inn utligningen like etter hvilen, og etter det ble Albions minnet på at de tapte 6-0 i den samme kampen i fjor, og at de aldri har sikret poeng mot London-gjengen i Premier League-sammenheng.

Malouda ble byttet inn mot Salomon Kalou, som åpenbart ikke imponerte sjefen videre, allerede i det 35. minutt, og sju minutter før slutt kom bekreftelsen på at det var et smart bytte. Franskmannen kom stormende mot bakerste stolpe, og banket inn seiersmålet.

- Det er stor konkurranse i troppen. Alle er under press, sa Malouda om det tidlige byttet, ifølge sportinglife.com.

Maloudas scoring sikret en meget viktig Chelsea-seier, og sesongens første trepoenger. Tabellen er det foreløpig lite vits i å snakke om, men for ordens skyld: Chelsea er nummer tre. Og kanskje viktigst: Villas-Boas kan senke skuldrene.

- Vi er veldig fornøyde med resultatet. Det er utrolig viktig å sanke poeng i begynnelsen av sesongen, sa Malouda.

Albions og Roy Hodgson har på sin side mildt sagt fått en tøff sesongstart, med Manchester United i sin første kamp, og Chelsea i den andre. Til tross for mye bra spill, har klubben, ikke overraskende, fortsatt til gode å sanke poeng.

- Det er helt klart positive ting å ta ut av forrige ukes- og dagens kamp, men det er skuffende å tape. I 60 minutter spilte vi veldig bra, sa Hodgson etter tapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere