Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea snudde marerittet

Andre Villas-Boas kan takke to franskmenn for sin første seier.

CHELSEA - WEST BROMWICH 2-1:

Du husker kanskje sesongåpningen til Chelsea for ett år siden?

6-0 i sesongåpningen (mot West Bromwich).

6-0 i oppfølgeren.

Fem strake seiere.

21-1 i målforskjell i midten av september.

Med den nye treneren, Andre Villas-Boas, ved roret, så det i år lenge langt, langt verre ut. Chelsea lå an til sin dårligste sesongstart på 13 år.

Sesongens første kamp mot Stoke endte skuffende 0-0, og mot West Bromwich lørdag lå London-klubben lenge under etter en marerittåpning.

Men så reddet to franskmenn hele statistikken.

Albions-scoring etter fire minutter
Uten en skadet Petr Cech i målet, fikk Chelsea en marerittåpning på Stamford Bridge. Shane Long, som scoret mot United forrige helg, gjorde det utrolige igjen, da han fikk tak i ballen etter slurv i vertenes forsvar, og puttet inn 1-0.

Gjestene var svært velorganiserte bakover, og Chelsea slet hele den første omgangen.

Marerittet snek seg innpå Villas-Boas. Den verste sesongåpningen på 13 år er ingen god måte å starte Chelsea-karrieren på.

Men så trasket scoringsføttene endelig ut på banen.

På spørsmålet om hva Villas-Boas sa til spillerne i pausen, svarte Florent Malouda følgende:

- Han spurte om vi ville vise de andre klubbene at vi er tittelutfordrere. Var vi klare til å snu det? Det var en enkel beskjed. Vi måtte risikere mer å spille med karakter.

Chelsea har aldri tapt mot West Bromwich i Premier League
Franske Nicolas Anelka banket inn utligningen like etter hvilen, og etter det ble Albions minnet på at de tapte 6-0 i den samme kampen i fjor, og at de aldri har sikret poeng mot London-gjengen i Premier League-sammenheng.

Malouda ble byttet inn mot Salomon Kalou, som åpenbart ikke imponerte sjefen videre, allerede i det 35. minutt, og sju minutter før slutt kom bekreftelsen på at det var et smart bytte. Franskmannen kom stormende mot bakerste stolpe, og banket inn seiersmålet.

- Det er stor konkurranse i troppen. Alle er under press, sa Malouda om det tidlige byttet, ifølge sportinglife.com.

Maloudas scoring sikret en meget viktig Chelsea-seier, og sesongens første trepoenger. Tabellen er det foreløpig lite vits i å snakke om, men for ordens skyld: Chelsea er nummer tre. Og kanskje viktigst: Villas-Boas kan senke skuldrene.

- Vi er veldig fornøyde med resultatet. Det er utrolig viktig å sanke poeng i begynnelsen av sesongen, sa Malouda.

Albions og Roy Hodgson har på sin side mildt sagt fått en tøff sesongstart, med Manchester United i sin første kamp, og Chelsea i den andre. Til tross for mye bra spill, har klubben, ikke overraskende, fortsatt til gode å sanke poeng.

- Det er helt klart positive ting å ta ut av forrige ukes- og dagens kamp, men det er skuffende å tape. I 60 minutter spilte vi veldig bra, sa Hodgson etter tapet.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken