RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea-svikt i VM

Foto: Chelsea
Sist oppdatert:
Ni Chelsea-spillere ligger an til å ryke ut av VM, og én har allerede blitt sendt hjem.

De ble seriemester, vant FA-cupen, sikret klubbens første «The Double» og scoret 103 mål i Premier League.

Men i VM flopper Chelsea-spillerne.

Kanskje savner de lederstilen til Carlo Ancelotti. Kanskje fungerer de dårlig uten hverandre. Uansett er ikke Chelseas gulltropp til å kjenne igjen i Sør-Afrika.

Lampard savner Ballack
Den første skandalen skjedde lenge før VM i det hele tatt begynte. John Terry, kaptein for de blå og i flere år også kaptein for England, ble fratatt lederbåndet av Fabio Capello. Årsaken var at midtstopperen skal ha hatt et forhold til ekskjæresten til lagkamerat på landslaget, Wayne Bridges.

Med Steven Gerrard i kapteinsrollen har England vært en av de største skuffelsene i VM så langt. I de to første gruppekampene har tre Chelsea-spillere vært i startoppstillingen: Ashley Cole, Frank Lampard og Terry, mens Joe Cole har varmet benken. Lampards dårlige samspill med Gerrard på den sentrale midtbanen nevnes som en av grunnene til uavgjortfiaskoen mot USA.

Det er i alle fall helt sikkert at Michael Ballack er en mye heldigere midtbanepartner for Lampard, slik oppstillingen er i klubblaget. Ballack er for øvrig ikke med Tyskland til verdensmesterskapet, da han pådro seg en alvorlig ankelskade i FA-cupfinalen.

Etter to kamper står England med to poeng etter uavgjort også mot Algerie. Dette i en gruppe som man på forhånd trodde ikke skulle by på store problemer for laget fra balløya. Nå er de avhengig av poeng i siste kamp mot Slovenia, og trolig må de vinne for å avansere til åttendedelsfinale.

Kan Drogba score for landslaget?
Men for å vinne kamper må man score mål, noe Capellos menn kun har klart én gang. Som nevnt scoret Chelsea utrolige 103 mål i Premier League denne sesongen, og Didier Drogba på topp ble toppscorer i ligaen med 29 mål. Ivorianeren har kun spilt én kamp i VM, og mot Portugal ble det 0-0 og ingen nettkjenninger.

Resultatet var det kanskje portugiserne og Chelsea-spillerne Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho og Deco som likte dårligst. Drogba og Salomon Kalou har uansett like mange poeng som Portugal, og Sven-Göran Eriksson og Carlos Queiroz må nok kjempe om andreplassen bak Brasil i gruppe G. Dermed vil flere spillere fra London-laget ryke ut etter gruppespillet.

Anelka sendt hjem
Mest skandaløs av dem alle er spissen Nicolas Anelka. Ikke nok med at Frankrike har vært en total katastrofe i mesterskapet med uavgjort mot Uruguay, tap for Mexico, ingen scoringer og ett usselt poeng før siste gruppekamp, men Chelsea-spilleren har blitt sendt hjem fra Sør-Afrika.

En stygg kommentar rettet mot trener Raymond Domenech er årsak til den tidlige hjemsendelsen. Dermed kommer Anelka til å bli husket for sin urene munn, ikke for silkefoten, som kunne ha scoret mange mål for Frankrike, slik den elleve ganger gjorde for Chelsea i Premier League denne sesongen.

Chelsea-spillerne har helt klart preget gruppespillet, men i liten grad til det positive. Når utslagsrunden nærmer seg spørs det hvor mange av Ancelottis menn som gjenstår, og spørsmålet er: Vil de reise seg? Ferdighetene som sikret «The Double» kan umulig være helt glemt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere