*Nettavisen* Sport.

Chelsea til topps

Foto: Reuters/Scanpix

Chelsea stilte uten sine største stjerner, men hadde ingen problemer med å ydmyke hjemmelaget. Dette kampreferatet er traumatisk lesestoff for alle som holder med Wolves.

20.09.03 18:04

Les alt om lørdagens runde i Premier League her!

WOLVES - CHELSEA 0-5: Chelsea stilte til start uten Adrian Mutu, Juan Sebastian Veron, Geremi, Marcel Desailly og Wayne Bridge. I tillegg satt spillere som Joe Cole og Hernan Crespo på benken da dommer Messias blåste til avspark.

Men en jevnspilt kamp ble det likevel ikke.

Fire fantastiske spisser

Chelsea vant 5-0, og klatret til topps i Premier League, ettersom Arsenal og Manchester United ikke spiller før søndag. Hernan Crespo kom inn fra benken og scoret de to siste målene.

Manager Claudio Ranieri var naturlig nok strålende fornøyd etterpå.

- Vi spilte glimrende. Alle var fokusert på kampen, og jeg er veldig fornøyd. Hernan Crespo er en stor spiss, akkurat som Adrian Mutu. Med disse to og Eidur Gudjohnsen og Jimmy Floyd Hasselbaink har jeg fire fantastiske spisser, konstaterte Ranieri overfor Sporting News.

Annullert mål

Chelsea scoret sitt første mål i det 9. minutt - trodde man. Men John Terrys nettkjenning etter Damien Duffs corner ble annullert for hands på Eidur Gudjohnsen, noe som strengt tatt ikke var islendingens feil. Armen hans ble låst fast av Paul Ince.

Det skulle likevel ikke ta lang tid før londonlaget fikk oppført 1-0 i protokollen.

I det 17. spilleminutt fant Eidur Gudjohnsen fram til Jimmy Floyd Hasselbaink like utenfor 16-meteren til Wolves. Nederlenderen la ballen til rette for Frank Lampard, og den tidligere West Ham-spilleren traff godt fra 18 meter. 1-0.

Sløste med sjansene

Chelsea burde lagt på til både 2-0 og 3-0 i løpet av det neste kvarteret. Først fikk Hasselbaink heade uforstyrret fra fire-fem meter, deretter rundet Jesper Grønkjær keeperen og skjøt utenfor et nakent Wolves-bur fra skrått hold.

Den største sjansen falt Lampards vei. Takket være elendig forsvarsspill av Wolves, og et godt innlegg fra Jesper Grønkjær, fikk han stå alene og heade fra tre meters hold. Utrolig nok endte ballen utenfor den venstre stolpen.

2-0 lå i lufta, og målet kom i det 36. minutt.

Damien Duff spilte fri Jimmy FLoyd Hasselbaink, og i kjent stil banket nederlenderen inn 2-0 i det bortre hjørnet fra 13-14 meters hold.

Sjanseløse mot sjansesløserne

Gudjohnsen kom alene med Oakes rett etter pause, men skjøt i beina keeperen fra ti meter. I stedet for å score 3-0 selv, sto han for forarbeidet da Damien Duff fant nettmaskene sju minutter senere. Iren kunne bare bredside ballen i mål fra fire meter, etter at islendingen dro på seg tre mann og spilte ballen inn foran mål.

Deretter var det Duffs tur til å spille fram til et mål. Iren sendte ballen hardt og lavt inn foran mål, og Hernan Crespo satte ballen i mål, 67 minutter inn i kampen og bare noen sekunder etter at han kom inn på banen.

På overtid satte Crespo inn sitt andre mål. Argentineren er knusende effektiv foran mål.

5-0 var uansett ikke et mål for mye. Chelsea var gode - Wolves elendige.

Iversen eneste målscorer

Steffen Iversen, som gjorde en brukbar jobb som oppspillspunkt, headet ballen i tverrliggeren - samme sted som ballen kom fra - ti minutter før slutt. Det var det nærmeste Wolves kom en redusering.

Nordmannen er foreløpig den eneste spilleren i klubbens historie som har scoret for Wolves i Premier League. Målforskjellen så langt denne sesongen er smertefulle 1-17.

Seks kamper inn i sesongen virker det å være lite poeng i å spørre seg om Wolves er i stand til å holde plassen i Premier League. Det er mer naturlig å spørre om Wolves i det hele tatt er i stand til å vinne en kamp.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.