WEST HAM - CHELSEA 0-1:

Chelsea fikk både det beste og det verste av storkjøpet Timo Werner (25) da spissen sørget for tre meget viktige poeng borte mot tabellnabo West Ham lørdag kveld.

Tyskeren ordnet kampens eneste mål like før lagene gikk i garderoben ved halvtid, men sto også for den største bommen i oppgjøret mellom de to londonklubbene.

Les også: Raste da Liverpool snublet: - Vi fortjener ikke Champions League

Chelsea hadde tydelig en plan for å stoppe både brennhete Jesse Lingard og West Hams styrke i lufta på dødballer.

Etter elleve mål på de fire siste PL-rundene, måtte David Moyes spillere gå målløse av banen for første gang siden nederlaget for Manchester United på Old Trafford i midten av mars.

Les også: Haaland herjet. Nå hylles han for det han gjorde: - Et villdyr

Kontroversiell VAR-utvisning

Hjemmelaget ble redusert til ti spillere med ni minutter igjen av ordinær spilletid. Dommer Chris Kavanagh tok da en VAR-gjennomgang av en klarering fra Hammers-stopper Fabián Balbuena, og konkluderte sistnevnte skulle vises av banen for farefullt spill.

- Jeg mener det var en rett og slett råtten avgjørelse som ble gjort av noen som aldri har spilt fotball. Jeg vet ikke hvor Balbuena skal sette ned foten sin der. Jeg skjønner ikke hvordan det kan bli rødt kort. Han sparket til ballen, og jeg mener at det ikke er tegn til å ville gjøre skade. Den beslutningen er søppel. Chilwell kom seg opp etter å ha rullet rundt og slo inn ballen etterpå, sier West Ham-manager Moyes ifølge Telegraph.

Skotten får støtte av TV 2s studioekspert Simen Stamsø Møller.

- En helt idiotisk utvisning som ikke er rødt kort. Man skal ikke har rødt kort for å klarere ballen, kommenterte Stamsø Møller bryskt mot avgjørelsen.

- Sånn jeg tolker det, så er det et uhell. Det er ikke farefullt spill. Det er ikke noen ond hensikt med det. «Serious foul play», kaller de det når de ser på det. Jeg kan forstå at hvis man bare har et stillbilde, så kan man bli lurt og tro at dette er et rødt kort.

- Men det er så langt unna rødt kort man kommer. Her er det ingen intensjon. Det er et rent uhell, tilføyde Stamsø Møller noe seinere.

Balbuena sendte unna en ball før knottene hans traff beinet på Ben Chilwell rett etterpå. Kavanagh dro opp det røde kortet for noe han tilsynelatende mente var tilsiktet av West Hams paraguayaner.

- Jeg har veldig lite å si på det røde kortet Craig Dawson pådro seg i forrige kamp. Det var to klink klare gule kort. Det spørs vel om David Moyes mener dette røde kortet her var like soleklart, kommenterte Peder Mørtvedt på TV 2 under kampen, men bilder av den rasende den skotske West Ham-manageren ble vist.

Utvisningen gjorde naturligvis et comeback fra 0-1 enda mer vrient for hjemmelaget.

Werner-variasjon

Tidligere hadde altså Timo Werner både glitret og svidd av en kjempemulighet på London Stadium. Tyskerens prestasjoner ved 1-0 var det lite å utsette på, men det samme kan ikke sies om sjansen han misset på i 55. spilleminutt.

Mason Mount sendte West Ham-keeper Lukasz Fabianski ut i full strekk med et godt skudd fra utkanten av 16-meteren. Werner stormet fram på returen, men endte opp med å sende ballen utenfor lengste stolpe.

TV-reprisene viste en tydelig frustrert Thomas Tuchel himle med øyene og snu seg vekk fra banen etter bommen. Chelsea-manageren forventet åpenbart scoring nummer to fra spydspissen sin i den situasjonen.

Det skulle likevel holde til full poengfangst for de blåkledde gjestene i kampen som var særdeles viktig for krigen om Champions League-plassene i England.

Chelseas solide forsvar under Tuchels ledelse fikk et solid skudd for baugen i 2-5-nederlaget for West Bromwich for tre uker siden. Men utenom den kampen har laget bare sluppet inn ett mål i ligaspillet siden 20. februar.

Ordnet ledelse

Langt dyktigere enn i den nevnte situasjonen etter pausen, var Werner derimot før sidebyttet. Den tidligere RB Leipzig-storscoreren var viktig både i oppbyggingen og avslutningen av angrepet som første til oppgjørets enste nettkjenning.

Først tok tyskeren i mot et oppspill sentralt i banen før han ga ballen videre til Christian Pulisic. Amerikaneren fant Ben Chilwell ute på venstre flanke, og sistnevnte slo deretter et strøkent innlegg inn i West Ham-feltet.

Ballen fant veien mellom alle i vertenes forsvar og rett på foten til Werner seks-sju meter fra målet. 25-åringen styrte sikkert inn 0-1 på London Stadium.

- Han er henta for å score 30 mål per sesong, og det er to måneder siden han scora sist. Dette er et viktig mål, og et fint mål, kommenterte TV 2s studioekspert Stamsø Møller.

- Det er nesten ikke mulig å bomme. Alt er glimrende, men det Werner gjør først er vesentlig vanskeligere enn det han gjør sist, tilføyde den tidligere spissen med én eliteseriekamp for Tromsø i 2011.

West Ham greide ikke å komme med et svar på Chelseas mål i andre omgang, selv om Ryan Fredericks og Jesse Lingard kom til et par farligheter på få sekunder etter omtrent en times spill.

Dermed har de vinrøde nå tre poeng opp fra femteplassen til nettopp lørdagens motstander på tabellen.