RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: LC

Chelsea, United, Liverpool, Sky

Sist oppdatert:
Bradley Wiggins mener Team Sky har gjort underverker for britisk sykling.

Selv om Bradley Wiggins ikke har hatt en slik sesong han hadde på sykkelsetet i fjor får han bakoversveis av hva Team Sky har gjort med britisk sykling.

- Det at du kan gå inn i en sportsbutikk i London å se drakta vår henge sammen med fotballtrøyene viser hvor langt dette laget har kommet på så kort tid, uttaler Bradley Wiggins til teamsky.com.

- For ti år siden kunne du aldri forestilt deg det, og jeg tror det bare vil bli større.

I tilegg til det sportslige målet om å skape en britisk Tour de France-vinner innen fem år hadde Sky ytterligere to mål for sykkelteamet sitt da de annonserte oppstarten av laget.

De skulle gi ytterligere støtte til britisk sykling, og de skulle inspirere folk av aldre og ferdighetsnivå til å komme seg på sykkelen.

De kan huke av det siste allerede.

En million syklister
- Et av våre opprinnelige mål var å få en million mennesker opp på sykkelsetet, og vi kommer nærmere og nærmere det målet, sier Wiggins.

Team Sky arrangerer sammen med det britske sykkelforbundet såkalte Sky Rides, hvor det britiske folk kan bli med Bradley Wiggins og Edvald Boasson Hagen på sykkeltur. Wiggins mener dette har vært en viktig faktor i sykkelsportens utvikling på de britiske øyer.

- Jeg tror «the Sky Rides» har spilt en viktig del i det hele og det representerer den andre delen av det vi driver med, det å promotere sykling som en aktivitet for hele familien, sier 30-åringen.

- Det er fantastisk å møte foreldre og barn på disse arrangementene som forteller om hvor inspirert de er av Team Sky. Dette forteller noe om hva vi har gjort som lag, og hva Team Sky har gjort som sponsor, på så kort tid.

Skjønner ikke hvorfor folk gratulerer
Wiggins sier at han stiller seg spørrende da folk kommer bort til han og gratulerer med en god sesong, i og med at Tour de France ikke gikk på slik hverken Wiggins eller Sky hadde håpet.

- Men jeg tror folk ser på hele prosjektet som en suksess, sier Wiggins.

- Selv om enkelte deler av media ser på det første året vårt som litt skuffende tror jeg deltakertallene på disse arrengementene (Sky Rides) er et sannere tegn på suksess enn om vi vinner en etappe i Tour de France eller ikke.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere