MANCHESTER CITY - CHELSEA 0-1:

Chelsea vant Champions League for andre gang i historien da de lørdag kveld slo Manchester City 1-0 i finalen i Portugal.

Kai Havertz ble matchvinner for blåtrøyene etter en scoring kort tid før pause i første omgang. Thomas Tuchels mannskap levert en heroisk forestilling, og sto imot det vanvittige presset til City mot slutten av kampen.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er en utrolig følelse. Jeg har ventet i 15 år på dette øyeblikket og nå har det skjedd, sa en euforisk Havertz etter kampen til BT Sport.

Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand lot seg imponere over Chelsea-trener Thomas Tuchel etter kampen.

- Tuchel har kommet inn og har levert en taktisk genistrek i dag, sa han.

Chelseas triumf gjør at Manchester City fortsatt må vente på å løfte Champions League-trofeet. Guardiolas mannskap ble av mange sett på som favoritter før finalen, men de lyseblå skuffet lørdag kveld.

Det førte til mye kritikk i retning manager Pep Guardiola. Mye av kritikken gikk på lagoppstillingen spanjolen valgte, og spesielt valget med å ikke starte med en skikkelig defensiv midtbanespiller.

- Verst mulig tidspunkt for Citys midtstoppere å spille så dårlig, men de har ikke fått hjelp av fraværet av en skikkelig defensiv midtbanespiller. Guardiola er for smart for sitt eget beste noen ganger, skrev Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst på Twitter.

- Guardiolas lagoppstilling fungerer ikke. Kevin De Bruyne og Bernardo Silva ser ut til å være forvirret av rollen de har, skrev ESPN-journalist Mark Ogden på Twitter.

- Pep trenger virkelig en reaksjon/forbedring. Dette var gamle, åpne, sårbare Manchester City. Den defensive strukturen er ikke den samme uten et naturlig anker på midtbanen, skrev NBC-journalist Robbie Mustoe.

The Guardian-journalist Jaime Jackson mente City ikke har spilt så dårlig som de gjorde i første omgang siden Guardiola tok over klubben.

- Dette er trolig det dårligste de har spilt i en omgang siden Pep tok over for 5 år siden. De kan ikke være så dårlige igjen, skrev han på Twitter.

Også i andre omgang sleit Manchester City, og bedre ble det heller ikke da Kevin De Bruyne måtte ut med skade etter en time spilt.

- Jeg har aldri sett de streve så mye, kommenterte TV 2 sin erfarne kommentator Øyvind Alsaker da frustrerte City-spillere jaget scoring.

Werner sløste med sjansene

Kampen startet med mye ball til Manchester City, og det var også de lyseblå som kom til finalens første mulighet.

Ederson slo en utsøkt pasning i bakrom, hvor Sterling hadde startet på løp. Engelskmannen kom alene med Mendy, men førstetouchet satt ikke skikkelig, og da ble ikke sjansen så stor som den kunne blitt. Han fikk avslutte fra skrått hold, men Mendy slo greit ut til corner.

I det tiende minutt var det Chelsea som fikk en stor mulighet. Havertz slo ett flatt innlegg ut til Werner, men tyskeren skjøt hull i lufta fra en fin posisjon.

- Den sjansen er gedigen, kommenterte TV 2 sin ekspertkommentator Petter Myhre.

Bare noen minutter senere kom Werner nok en gang til en stor sjanse. Havertz fant Werner i en farlig posisjon i City sin sekstenmeter, men tyskeren sviktet med avslutningen. Fra seks-sju meter tuppet han bare ballen inn i fanget til Ederson.

- Igjen kommer han til avslutning, men den blir altfor puslete, sa Myhre om Werner sin sjanse.

Også BBC sin ekspert, Chris Sutton, reagerte på Werner sin sjansesløsing i innledningen av kampen.

- Hvor mange muligheter trenger Timo Werner? Han burde ha satt den, men det blir et tamt skudd mot Ederson, uttalte han til BBC.

Havertz-scoring

Chelsea fortsatte å være farlige, og i det 18. minutt var det Kanté som kom til en bra mulighet. Chilwell slo inn til franskmannen, men Kante kom ikke skikkelig over ballen, og headingen fra kloss hold gikk like over målet til Ederson.

Manchester City sleit i store deler av første omgang, men etter rundt en halvtime spilt var de også farlig frempå. De Bruyne fant Phil Foden med en strålende pasning på løp inne i boksen, men i det han skulle pirke ballen bort i lengste hjørne kom Rüdiger skliende og avverget muligheten med en fantastisk takling.

Det var en heseblesende første omgang, men i det det nærmet seg pause begynte det å rose seg litt. Helt til Chelsea fikk en stor kontringsmulighet tre minutter før hvilen.

Mason Mount løftet blikket og fant Havertz på vei gjennom forsvaret til City, som hadde etterlatt seg mye rom. Ederson måtte dermed ut og støte, men Havertz fikk ballen forbi keeperen og da satte han ballen i det åpne målet, til 1-0-ledelse til Chelsea.

Havertz sin scoring sørget for at Chelsea gikk til pause med en fortjent ledelse.

De Bruyne-skade

Manchester City åpnet friskt i andre omgang, men fikk seg en skikkelig kalddusj da Kevin De Bruyne måtte forlate banen med en skade etter rundt en time spilt.

Ikke lenge etter ropte City-spilleren på straffe, men dommer Lahoz vinket spillet selvsikkert videre. Ballen gikk i armen på Reece James, men VAR konkluderte med at det ikke var en straffbar hands.

Manchester City presset på mot slutten på jakt etter en utligning, og de lyseblå kom til flere muligheter.

Først avverget Azpilicueta en farlig ball fra Foden, før Sterling noen minutter senere fikk løpt seg ned til dødlinja og slo inn i farlig sone i feltet, men ingen fikk beinet på ballen.

I mellomtiden hadde Chelsea en stor mulighet på en kontring anført av Kai Havertz. Til slutt fikk Pulisic avsluttet alene med Ederson, men han sendte ballen akkurat til side for mål.

Manchester City fortsatte å presse på, men Chelsea forsvarte seg heroisk og sto imot. Dermed sikret Chelsea seg sin andre Champions League-triumf siden 2012.