Gå til sidens hovedinnhold

Chelsea vant på nøytral grunn

Chelsea ødela Besiktas’ håp om videre Champions League-spillved å slå dem 2-0 på nøytral grunn i Tyskland.

Sparta Praha slo Lazio 1-0 da Marek Kinkl ble matchvinner tre minutter på overtid. Tsjekkerne tok dermed annenplassen bak Chelsea i gruppe G. Tyrkerne må ta til takke med spill i 3. runde i UEFA-cupen, mens Lazios europacupeventyr er over for denne gang.

Kampen i Gelsenkirchen ble flere minutter forsinket i 2. omgang etter at tusenvis av tyrkere kastet dopapir ut på banen.

Kampen mot Chelsea ble flyttet til Tyskland fra Tyrkia på grunn av frykt for nye terrorangrep. De mange tyrkerne som var til stede på Schalkes hjemmebane – 10 prosent av byens innbyggere er av tyrkisk avstamning - demonstrerte sitt sinne over UEFAs avgjørelse ved å kaste papir på banen.

Nå risikerer laget en klekkelig bot fra de høye herrer i UEFA.

Etter at banen var ryddet for alt papiret, gjorde Jimmy Floyd Hasselbaink sitt første Champions League-mål. Han ble nydelig framspilt av Damien Duff i det 77. minutt.

Da Wayne Bridge økte til 2-0 fem minutter før slutt, var det ingen tvil om utfallet av kampen. Men først da Kinkl noen minutter senere scoret på overtid i Praha, var Besiktas ute av mesterligaen. Med uavgjort i den kampen ville tyrkerne tatt annenplassen likevel.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin