RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare seieren gjaldt for Chelsea: Ble ydmyket av Newcastle

I KNESTÅENDE: Chelsea og Olivier Giroud fikk ingen hjelp fra verken høyere makter eller Brighton på Anfield. Den tannløse prestasjonen i Newcastle sementerte uansett klubbens plassering utenfor topp fire ved sesongslutt.
I KNESTÅENDE: Chelsea og Olivier Giroud fikk ingen hjelp fra verken høyere makter eller Brighton på Anfield. Den tannløse prestasjonen i Newcastle sementerte uansett klubbens plassering utenfor topp fire ved sesongslutt. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fjorårets ligamester var aldri i nærheten av å innfri.

NEWCASTLE - CHELSEA 3-0:

Drømmen om å kapre fjerdeplassen og dermed få en ny sjanse i mesterligaen ble knust på alle mulige måter for Chelsea søndag.

Laget som vant ligaen for et år siden skuffet stort i siste Premier League-runde borte mot Newcastle. Med et klart nederlag i nordøst endte Chelsea utenfor plassene som gir Champions League-spill neste sesong. 

Da Ayoze Pérez styrte inn 3-0, og sitt andre mål for Newcastle før andre omgang var halvspilt, ble også alt Chelseas håp om en smått mirakuløs opphenting begravd.

- Dette blir bare mørkere og mørkere for Antonio Conte, konstaterte kommentator Kasper Wikestad på TV2.

Liverpool gjorde uansett også jobben hjemme mot Brighton og vant den kampen 4-0.

Chelsea og Antonio Conte har nå FA-cupfinalen mot Manchester United igjen å tenke på før sommerferien.

- Spørsmålet er om det varer så veldig mye lenger enn det, sa Wikestad  mens produksjonen viste bilder av den italienske manageren etter kampslutt.

Finalen kan med stor sannsynlighet være den siste der londonklubben og Conte samarbeider.

ENDEN PÅ VISA? Antonio Conte kan ha ledet Chelsea for siste gang Premier League søndag.

Merkelig tamt

Chelsea måtte vinne for å ha et lite håp om å ta seg forbi Liverpool på tabellen, og opp til en plass i Champions League fra høsten.

Selv om det sto svært mye på spill, framsto gjestene som meget tamme og uinspirerte i kampen. At Newcastle var i føringen til sidebyttet var intet mindre enn meget fortjent.

Chelsea produserte i det minste noen sjanser i andre omgang, men bakover på banen ble det bare verre.

Etter prestasjonen å dømme, så blåtrøyene likevel ikke ut til å spille for en plass i den gjeveste europacupen, og mangfoldige millioner av euro ekstra i klubbinntekter.

De første 20 minuttene forløp med Newcastle som det klart beste laget på banen, og gjestene kunne takke en våken Thibaut Courtois for at det ikke hadde blitt baklengsmål inntil da.

Chelseas burvokter sto i veien for forsøk fra både Jonjo Shelvey og Mohamed Diamé, før han til og med måtte i aksjon for å hindre et selvmål fra lagkamerat Tiemoué Bakayoko.

Belgieren stanset også Jacob Murphys uortodokse forsøk på å lobbe inn ledermålet da vingen fikk en bakromsball.

Det så ut som Murphy kanskje var en hårfin offsideposisjon, men assistendommeren vinket ikke, og der og da ble det også en ende på flyten til Courtois.

Newcastle-spiss Dwight Gayle fulgte opp på returen etter Chelsea-keeperens redning og fikk styrt inn 1-0 via en spiller i blått.

Ingen avslutninger

Det ble ikke bedre de påfølgende minuttene for Antonio Conte.

Da 45 minutter var spilt på St. James' Park talte den offisielle statistikken 11-0 i avslutninger til hjemmelagets fordel.

16-6 ved kampslutt så noe bedre ut, men var like fullt altfor svakt for en regjerende ligamester med langt mer å spille for enn Newcastle.

Kampen kan meget vel ha vært den siste for Conte i Chelsea, men også managerkollegaen Rafael Benítez i Newcastle.

Heller ikke The Magpies' populære manager har blitt enig med klubben en om avtale for neste sesong og videre framtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere