Mykhajlo Mudryks åtte og et halvt års-kontrakt i Chelsea har fått både fotballsupportere og rivaliserende klubber til å sperre opp øynene. Nå kan det være slutt på slike løsninger som sniker seg rundt dagens Financial Fair Play-regler.

For der klubbens nye eier, Todd Boehly, har funnet et smutthull i regelverket, som gjør at man kan spre kostnader over flere år, setter UEFA nå foten ned.

Det eksisterer allerede FIFA-regler som sier at man maks kan skrive under på en femårskontrakt i fotballen, men smutthullene har altså gjort det mulig å komme rundt regelverket. Det er disse mulighetene UEFA nå vil kvitte seg med, skriver både The Times og Daily Mail.

Endringene skal komme etter klager fra rivaliserende klubber, og vil gjelde fra sommeren av.

Peiling på fotball? Her kan du teste deg:

Rekord

Aldri før har en Premier League-klubb brukt så mye penger på overganger som Chelsea har gjort i Boehlys første sesong som eier.

Likevel sliter altså ikke klubben med å komme rundt FFP-reglene, ettersom de har skrevet lange kontrakter med de fleste av nykjøpene. På den måten kan de bokføre kostnadene over like mange år som kontrakten varer.

Bare i sommervinduet brukte klubben rett i overkant av tre milliarder norske kroner på overganger. I januar har kjøpefesten fortsatt, og klubben har brukt over fem milliarder denne sesongen.

Les også: Kjenner du igjen denne tidligere United-spissen?

Reaksjoner

Det har skapt reaksjoner hos både eksperter og rivaler.

– Det er forbløffende, har Jamie Carragher uttalt, mens Crystal Palace-manager Patrick Vieira har sagt at Chelseas shoppingvaner ødelegger for rivalene.

Kasper Wikestad sa til Nettavisen forrige uke at han er spent på hvor det hele skal ende.

– Man venter litt med å se på hvor det ender. Men akkurat nå så bruker de veldig mye penger, fortalte han.

Om ryktene hos britisk presse stemmer, kan det altså bli en rask stopp på Chelseas pengebruk. Regelendringene vil likevel ikke ha tilbakevirkende kraft, og denne sesongens overganger vil bli stående.