Gå til sidens hovedinnhold

Cheruiyot kom med påstand om Gjert. Den blir blankt avfeid

- Vi har ikke snakket om noe taktikk på forhånd.

TOKYO/OSLO (Nettavisen): Timothy Cheruiyot (25) hadde slått Jakob Ingebrigtsen (20) i 12 av 12 løp før OL-finalen, men kom til kort i Tokyo mot løpsfantomet fra Sandnes. Etter løpet var det imidlertid ingen dårlig taper som møtte pressen.

- Jeg er fornøyd med sølv, dette er mitt første OL, sa 25-åringen til journalistene.

Les også: Det Jakob gjorde underveis i løpet fikk Gjert til å reagere: - Han hører jo ikke på meg

Samtidig avslørte han at taktikken under løpet var avtalt på forhånd.

- Treneren min snakket med faren hans. De satte en plan om at jeg og Jakob skulle sette fart en runde hver, forteller kenyaneren.

Gjert Ingebrigtsen var imidlertid ikke med på Cheruiyots påstander om «avtalt løp».

- Vi har ikke snakket om noe taktikk på forhånd. Vi respekterer hverandre som trenere og utøvere, og jeg ønsket han bare «lykke til». Det jeg sa til den kenyanske treneren var at dette var noe av det mest pinefulle jeg har vært med på som far, og når skuddet går, så får du ikke gjort noe. Det var ikke noe mer enn det, men vi prøver å holde gode relasjoner, sa Ingebrigtsen senior til den norske pressen etter 1500 meteren.

Slet med smerter

Cheruiyot kunne også avsløre at løpet hans ble noe ødelagt av en skade.

- Jeg følte litt smerte i min høyre hamstring etter 1400 meter. Jeg føler hamstringen min fortsatt. Jeg vil gå til legen min for å se hvordan det går. Jeg så Jakob passere meg, men jeg responderte ikke, fordi jeg hadde smerter i høyre hamstring, sier Cheruiyot.

- Hva kan du si om Jakobs løp i dag?

- Jeg er glad på hans vegne. Han er en god løper. Det er første gang han slår meg, men han var i god form i dag. Jeg gratulerer ham, svarte Cheruiyot på spørsmålet fra Nettavisen.

Knuste alle

Ingebrigtsen knuste Cheruiyot og resten av feltet med et overlegent løp, hvor han stakk fra konkurrentene rundt 150 meter før mål. 20-åringen løp inn til gull på både ny olympisk og norsk rekord på tiden 3.28,32.

Les også: Hylles av hele Norge: - Herre min skaper, for en rå maskin Jakob Ingebrigtsen er

- Han er fullstendig suveren, utbrøt NRK sin kommentator Jann Post da Ingebrigtsen spurtet inn til gull.

- Det var lett, sa gullgutten til TV-kameraet like etter målgang.

- Det er helt drøyt. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg visste det jeg kom til å gjøre i kveld kom til å endre livet mitt. Det ble full klaff, det er ikke så mye annet å si, sier Ingebrigtsen til Discovery etter løpet.

Britiske Josh Kerr tok bronsen.