Gå til sidens hovedinnhold

Chidera Ejuke er klar for Heerenveen

Vålerenga mister sin største stjerne.

Ifølge den nederlandske avisen Leeuwarder Courant, som følger Heerenveen tett, skal Vålerengas nigerianske angrepsspiller Chidera Ejuke være på medisinsk test hos den nederlandske klubben mandag.

Mandag ettermiddag bekreftet Heerenveen at de hadde signert den nigerianske landslagsstjernen på en fireårskontrakt. Også Vålerenga bekrefter at de har solgt stjernespilleren.

Dermed er Ejuke ferdig i Vålerenga to år etter at han signerte for de kongeblå fra hovedstaden. Han stoppet på 69 kamper og 15 scoringer totalt for Ronny Deilas mannskap.

LES OGSÅ: NETTAVISEN FØLGER OVERGANGSVINDUET DIREKTE

Det har tidligere vært spekulert i at prisen for Ejuke skal ligge på rundt 2 millioner euro, rundt 20 millioner norske kroner.

Til Vålerengas hjemmeside forteller sportssjef Jørgen Ingebrigtsen at de har fått til en god avtale for nigerianeren.

- Heerenveen har vist stor interesse for Chiddi over lang tid nå. Det har vært lange og til dels krevende forhandlinger, men både det de har presentert av planer for spilleren videre, og den økonomien de har valgt å legge inn i dette kjøpet i konkurranse med andre klubber, gjør at vi tror dette blir veldig bra for Chiddi, sier Ingebrigtsen.

Han gjør det klart at Vålerenga nå er på jakt etter erstatter for Ejuke:

Alle vet at vi har satt oss en tøff målsetning i år også, og vi har store ambisjoner om å ta nye steg og være bedre i høst enn det vi har vært i vår. Selv om vi er godt fornøyd med den stallen vi har per nå, ser vi også etter spillere som kan gjøre oss enda bedre. Vi har god tro på at vi både skal få på plass nye unggutter som kan steg her, og spillere som kan bidra umiddelbart til å skape gode prestasjoner og resultater, sier Ingebrigtsen.

Nettavisen har vært i kontakt med Ejukes agent Atta Aneke, men han ønsket ikke å gi noen kommentar til opplysningene på det nåværende tidspunkt.

Nettavisen Pluss: Få 1 måned for 1 krone, eller 3 måneder for 399 kroner

Se PostNord-ligaen direkte: Se alle direktesendte kamper fra PostNord-ligaen

Storspilt

Ejuke har vært en av Eliteseriens beste spillere hittil denne sesongen og står med seks scoringer på 14 kamper for Oslo-klubben.

Den offensive nigerianeren skal ha vært en ettertraktet mann denne sommeren. Klubber som Besiktas og Lazio skal også ha vært interesserte i spilleren, men nå blir Nederland og Heerenveen blir neste stopp.

I Heerenveen skal Ejuke erstatte nordmannen Dennis Johnsen som har vært utlånt fra Ajax forrige sesong.

Kommentarer til denne saken