RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Adam Ihse (AP)

Chile ga svenskene kalddusj

De svenske hjemmefavorittene imponerte ingen i åpningskampen i VM.

SVERIGE - CHILE 28-18:

Chile deltar i sitt første verdensmesterskap i håndball noensinne. Sverige på sin side må anses som en av favorittene til å hente hjem VM-gullet med fire titler på merittlisten, det siste i 1999.

Derfor var det ingen tvil om hvem som var de store favorittene før åpningskampen i Håndball-VM i Scandinavium i Göteborg på torsdag.

Så store favoritter var faktisk svenskene, at Norsk Tipping før kampen ga en odds på 1,80 for svensk seier - med 0-26 i handikap, fordel Chile.

Da Erwin Feuchtmann så satte inn 4-2 til Chile tidlig i kampen, var det nok derfor mange som måtte gni seg litt ekstra i øynene blant tilskuerne på tribunen. Men det søramerikanske eventyret varte ikke lenge.

Seks raske mål sikret svenskene en god ledelse, og ved pause var stillingen 15-8.

Andre omgang ble dermed en ren formalitet for de blågule, som til slutt hentet inn en timålsseier med 28-18. Uten at så mange av utfordrerne i VM bør la seg skremme av den grunn.

- Sverige var litt rufsete, synes jeg, men de fikk jo en god start resultatmessig. Og samtlige spillere kom i gang med VM. Chile på sin side overrasket positivt med relativt brukbare ferdigheter individuelt. Utfordringen for Chile er å være på maksnivå som lag gjennom et slikt mesterskap, analyserte TV 2s ekspertkommentator Sindre Walstad etter kampen.

Fredag barker det virkelig løs i mesterskapet i Sverige, med hele elleve kamper - deriblant Norges åpningskamp mot Japan - i løpet av kvelden.

Sverige er det mestvinnende laget gjennom VM-historien, med sine fire gull-, tre sølv- og fire bronsemedaljer.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere