*Nettavisen* Sport.

Chile ga svenskene kalddusj

Foto: Adam Ihse (AP)

De svenske hjemmefavorittene imponerte ingen i åpningskampen i VM.

SVERIGE - CHILE 28-18:

Chile deltar i sitt første verdensmesterskap i håndball noensinne. Sverige på sin side må anses som en av favorittene til å hente hjem VM-gullet med fire titler på merittlisten, det siste i 1999.

Derfor var det ingen tvil om hvem som var de store favorittene før åpningskampen i Håndball-VM i Scandinavium i Göteborg på torsdag.

Så store favoritter var faktisk svenskene, at Norsk Tipping før kampen ga en odds på 1,80 for svensk seier - med 0-26 i handikap, fordel Chile.

Da Erwin Feuchtmann så satte inn 4-2 til Chile tidlig i kampen, var det nok derfor mange som måtte gni seg litt ekstra i øynene blant tilskuerne på tribunen. Men det søramerikanske eventyret varte ikke lenge.

Seks raske mål sikret svenskene en god ledelse, og ved pause var stillingen 15-8.

Andre omgang ble dermed en ren formalitet for de blågule, som til slutt hentet inn en timålsseier med 28-18. Uten at så mange av utfordrerne i VM bør la seg skremme av den grunn.

- Sverige var litt rufsete, synes jeg, men de fikk jo en god start resultatmessig. Og samtlige spillere kom i gang med VM. Chile på sin side overrasket positivt med relativt brukbare ferdigheter individuelt. Utfordringen for Chile er å være på maksnivå som lag gjennom et slikt mesterskap, analyserte TV 2s ekspertkommentator Sindre Walstad etter kampen.

Fredag barker det virkelig løs i mesterskapet i Sverige, med hele elleve kamper - deriblant Norges åpningskamp mot Japan - i løpet av kvelden.

Sverige er det mestvinnende laget gjennom VM-historien, med sine fire gull-, tre sølv- og fire bronsemedaljer.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.