Gå til sidens hovedinnhold

Chris Anker ønsker tour-revansje

Slik oppsummerer danske Chris Anker Sørensen 2011-sesongen.

Bjarne Riis' Saxo Bank-Sungard har opplevd en rekke opp- og nedturer i løpet av 2011.

Høydepunktene er utvilsomt Nick Nuyens og Alberto Contadors bragder i henholdsvis Flandern rundt og Giro d`Italia.

Med de største danske stjernene, deriblant Jakob Fuglsang og Matti Breschel, på proffeventyr utenlands, har Chris Anker Sørensen stått fram som den sterkeste dansken i Riis' noe ujevne mannskap denne sesongen.

- Min sesong har vært veldig god. Jeg er ikke tilført CV-en min noen seirer, men har jeg hevet nivået mitt. I årets sesong hadde jeg fire mål. Liege-Bastogne-Liege var et av dem, og der ble jeg nummer seks, noe jeg er veldig stolt av. I Tour de France hadde vi håpet på seier med Alberto (Contador), men slik gikk det ikke, og det var naturligvis en stor skuffelse for meg.

- I vueltaen fikk jeg lov til å vise meg fram, og jeg synes at jeg tok den muligheten. Men jeg var uheldig og punkterte på det mest kritiske punktet i starten av rittet. For få uker siden avsluttet jeg med Giro di Lombardia, hvor jeg ikke var helt i toppslag grunnet sykdom, men jeg fikk allikevel kjempet meg gjennom og satt med de beste til det gjensto ni kilometer, oppsummerer Chris Anker Sørensen ovenfor lagets hjemmeside.

Italiensk oppladning
27-åringen har rett i det. Det har blitt veldig mange gode «nesten-prestasjoner», om vi får lov til å bruke det uttrykket.

Se hele sesongen hans i resultater her (ekstern lenke).

Etter Giro di Lombardia har dansken brukt mesteparten av tiden i Italia.

- Jeg har flyttet til noe større her nede i Italia, så vil jeg bruke hele november for å tilpasse meg og lære meg italiensk. Jeg synes at man bør integrere seg i samfunnet, og jeg vil veldig gjerne snakke med mine naboer. Når er vi er ferdig med treningsleiren i desember, drar jeg til Danmark for å feire jul og nyttår, forteller 27-åringen.

For dansken har nemlig hatt suksess på hjemmebane også.

- Den største opplevelsen på landeveien var fjelletappene i vueltaen, da jeg kjørte offensivt og skapte rittet. Min tilnærming til syklingen er at jeg heller vil forsøke meg og ta sjansen til noe stort, enn å feige meg inn til en 18. plass. Som mennenske var det største for meg å bli far. Det slår alt annet jeg noensinne har gjort.

Nasjonalt mesterskap på hjemmebane
- 2011 var et sykkelår med mange overraskelser. Jeg hadde for eksempel ikke regnet med at (Juan Jose) Cobo og (Chris) Froome ville bli nummer en og to i vueltaen, og jeg hadde heller ikke forestilt meg at Evans ville vinne touren. Men det er superkult at konkurransen er så tett. På vårt lag overrasket grand tour-debutantene, som Jonas Aaen (Jørgensen) og Jaro (Marycz) meg. De kjørte sinnsykt sterkt hele rittet, og holdt nivået over tre hele uker. Jonas var også nære en etappeseier, hvor man dessverre ble snytt i det taktiske spillet.

I 2012 har danske klare målsetninger.

- Jeg vil ha en seier. Selv jeg var litt lei sykkelritt på slutten av sesongen, så gleder jeg meg allerede til å komme i gang, til tross for at det er to uker siden sesongen ble avsluttet. Jeg gleder meg spesielt til DM (det danske mesterskapet, vår.anm.) i Hammel, min barndomsby. Det ville vært stort å bli dansk mester der. Og nå bør det også være en mulighet for en annen Sørensen til å vinne mesterskapet. Utover det vil jeg gjerne vinne touren med Alberto (Contador).

- Avslutningsvis vil jeg ønske min gamle romkamerat fra Luxembourg, Troels Vinther, velkommen til laget. Jeg har en revansje til gode i FIFA-spillet, så kanskje kan jeg også klare det i 2012.

Hvis han ikke vinner i FIFA, vil uansett Chris Anker ha gode muligheter til å vise konkurrentene ryggen de neste sesongene. I fjellene, naturligvis...

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken