Mindre enn 24 timer etter at Chris Horner triumferte i Madrids gater etter sammenlagtseieren i Vuelta a España, blusset det opp rundt amerikanerens navn.

Mandag formiddag kom rapportene om at 41-åringen ikke var på hotellet han angivelig skulle vært på da dopingjegere ønsket å gjennomføre en uanmeldt test av amerikaneren (ekstern lenke).

De fant aldri Horner og fikk ikke testet rytteren.

- Ga beskjed til USADA
På ettermiddagen kom RadioShack-Leopard med en pressemelding hvor de viste til korrespondanse mellom Horner og USADA som bekrefter at 41-åringen ga beskjed om at han ville oppholde seg på et annet hotell enn opprinnelig planlagt 16. september.

Vinneren av Spania rundt fikk også svar fra USADA om at endringen var registrert, ifølge pressemeldingen til det amerikanske laget.

Les hele pressemeldingen her .

- Dette er en klar feil av dopingjegerne. Vi mener at kommunikasjonen mellom det spanske antidopingbyrået og media er et brudd på privatlivets fred for Horner, skriver det amerikanske laget.

Gjelder ikke som brudd
I 21-tiden mandag bekreftet USADA at 41-åringen ikke får notert brudd på meldeplikten etter mandagens oppstyr.

Hele pressemeldingen til antidopingbyrået kan du lese her .

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Dopingjegerne gikk til feil hotell
Amerikanerne er irriterte på at historien ble sluppet til pressen.

- Det er ingen problemer. Dopingjegerne gikk til feil hotell. Horner hadde oppgitt kontaktinformasjonen til USADA og gjort alt riktig. USADA må opptre mer korrekt enn de har gjort i dag, forteller talsmann for RadioShack-Leopard Philippe Maertens til cyclingnews.com mandag.

Det er foreløpig uvisst hvilket utfall saken får. Det verste mulige utfallet for Horner er at mandagens affære blir talt som én utelatt test.

Det vil i så fall være første gang amerikaneren bryter meldeplikten. Ryttere risikerer to års utestengelse om de bryter meldeplikten tre ganger, slik danske Alex Rasmussen gjorde høsten 2011.

Les også: Dansk VM-håp fikk sparken

Rasmussen vendte tilbake til proffeltet og Garmin-Sharp tidligere i år.