*Nettavisen* Sport.

Chris Smalling gir kona æren for stor forandring

TILBAKE PÅ BANEN: Etter å ha vært ute av spill på grunn av en skade, var Chris Smalling tilbake på banen for Manchester United mot Fulham forrige helg. Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Kona hjalp Chris Smalling med å legge om kostholdet. Det mener han selv har hatt stor effekt.

En skade har gjort at Chris Smalling har vært nødt til å oppleve det meste av Ole Gunnar Solskjærs innflytelse på Manchester United fra sidelinjen.

I seieren mot Fulham var forsvarsspilleren endelig tilbake på banen, og mandag håper han å være en del av United-laget som møter Chelsea i FA-cupen på Stamford Bridge.

Samtidig som Smalling har jobbet for å komme seg tilbake på banen, har det også foregått en livsstilsendring for United-spilleren.

Smalling har nemlig blitt veganer.

Han gir kona, Sam Smalling, æren for endringen. Hun har vært veganer de siste fire årene, og at han selv også har endret kostholdet, er som følge av det, forteller han til Manchester Evening News.

Avgjørelsen falt likevel først etter å ha rådført seg med klubbens ernæringsfysiolog og klubbens kokk.

- Om noe, så spiser jeg bedre nå enn tidligere. Ikke bare med tanke på grønnsaker - forskjellige proteiner, forskjellige kjøkken - jamaikansk, thai - selv om du ønsker deg en burger så finnes det så mange muligheter, sier Smalling til Manchester Evening News.

Det at Smalling har blitt veganer, betyr at han kun spiser plantekost. I Store norske leksikons definisjon heter det blant annet at «en veganer vil ikke ha noen form for matvarer av animalsk opprinnelse som en del av sin diett. Dette inkluderer blant annet fisk, skalldyr, egg, melk, honning og produkter der disse inngår. I tillegg til et vegansk kosthold vil som regel veganere avvise bruk av animalske produkter i en mer vid forstand, for eksempel ved å unngå bruk av skinn, pels, ull, silke, dun og andre produkter laget med ingredienser fra dyr».

Klikk på bildet for å forstørre.

TILBAKE: En skade har holdt Chris Smalling ute av spill i en god stund. Nå er forsvarsspilleren tilbake, og klar for å bidra mot Chelsea i FA-cupen på mandag. Foto: Eamon And James Clarke (Pa Photos)

Skapte utfordring

Selv om Smalling fikk både godkjennelse og støtte av klubben for kostholdsendringen, røper han overfor Telegraph at det også skapte utfordringer. Avisen skriver at det nye kostholdet testet de kulinariske evnene til klubbens kokk, Mike Donnelly.

- Mike hadde ikke laget mye vegansk mat tidligere, så det er en del innflytelse fra Sam (Smallings kone, jou. anm.) og hennes oppskrifter, sier Smalling.

- Og Mike har kjøpt inn mange veganske kokebøker, legger han til.

Lagkameratene er nysgjerrige

Enn så lenge er Smalling den eneste veganeren blant spillerne, men røper at de andre spillerne i klubben har begynt å vise interesse for maten.

- De andre spillerne prøver maten, det er egentlig ganske overraskende. Et par av alternativene som blir servert er for meg, og det hender at de pleier å si «ååh, det ser godt ut». Det kan være en rød curry, og plutselig er halvparten borte, sier han.

Og for dem som er nysgjerrige på hva slags effekt det å bli veganer har på en Premier League-spiller, så er Smalling klar på at han føler seg bedre etter at han la om kostholdet.

- Jeg veier akkurat det samme som jeg gjorde for tre år siden, sier han til Telegraph og legger til at klubben jevnlig gjør en rekke tester på spillerne.

- Jeg vet at jeg er sterkere og bedre trent, sier han.

Sam og Chris Smalling venter sitt første barn sammen. Her fra da paret gjestet Manchester Uniteds veldedighetsgalla for Unicef nylig:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.