*Nettavisen* Sport.

Christian Coleman kjemper for å bevise sin uskyld

BEST I VERDEN: Christian Coleman er rangert som verdens beste på 100 meter i 2019.

BEST I VERDEN: Christian Coleman er rangert som verdens beste på 100 meter i 2019. Foto: Francois Lenoir (Reuters)

USAs gullhåp på 100 meter i VM og OL kan nå risikere å bli utestengt i lang tid.

22.08.19 15:15

Christian Coleman, verdens raskeste mann, står nå i fare for å miste både VM i Qatar neste måned, såvel som OL om et år.

Løperen har nemlig ikke møtt opp på tre dopingtester over det siste året, noe som kan resultere i en lengre karantene. Daily Mail melder at Coleman kjemper for å bevise sin uskyld i minst én av sakene, nettopp for å unngå karantene.

(+) LES OGSÅ: Manchester Uniteds verste Premier League-signeringer

Coleman har vært trukket frem som favoritt til å vinne gull i Tokyo neste år.

Avisen mener å vite at det foregår heftige diskusjoner på høyt nivå mellom WADA (Verdens antidopingsbyrå), USADA (USAs nasjonale antidopingorganisasjon) og IAAF (Internasjonale friidrettsforbundet) om Colemans sak.

Mail har ikke fått noen av instansene i tale enda, men viser til at idrettsutøvere tidligere har lykkes med å få fjernet en av de tre prikkene man får når man ikke møter til dopingtest.

Til tross for at dette vil bli Colemans første straff, kan han måtte sone en karantene på opp mot to år.

Coleman er omtalt som Usain Bolts etterfølger - og signerte en monsteravtale med Nike så sent som i 2017. I april løp amerikaneren inn til ny årsbeste i verden på 100 meter - med tiden 9,85.

Tidligere har løperen også satt verdensrekord på 60 meter på bane, og ble den syvende raskeste mannen i verden da han løp inn på 9,79 på 100 meter i 2018.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.