Gå til sidens hovedinnhold

Christian Eriksen: – Jeg spiller igjen om fire-fem måneder

Christian Eriksen er optimistisk med tanke på en retur til fotballbanen. Han er fast bestemt på at han kan spille igjen ved nyttår.

Det sendte sjokkbølger gjennom hele fotballverden da 29-åringen kollapset under Danmarks åpningskamp under EM mot Finland. Dansken mottok livreddende førstehjelp ute på banen, før han ble fraktet til sykehus.

I etterkant kom det frem at han fikk hjertestans, og at han har fått operert inn en hjertestarter.

Eriksen: - Det går bra med meg

Nå er Eriksen fast bestemt på at han snart er tilbake på fotballbanen.

– Om fire-fem måneder begynner jeg å spille igjen. Det går bra med meg, sier Eriksen ifølge avisen Corriere dello Sport.

Det betyr rundt desember eller januar. Eriksen kom ifølge avisen med uttalelsen da han møtte lagkameratene på Inters treningsfelt onsdag.

Les også: Kane sin oppførsel forbauser ekspert: - Noe har gått skikkelig galt

Onsdag møtte Eriksen klubbdirektørene, trener Simone Inzaghi, lagkamerater og støtteapparat. Ifølge Inter har midtbanemannen det bra, og han er angivelig i «utmerket fysisk og mental form».

29-åringen, som kom til Inter i januar i fjor, skal gjennom et rehabiliteringsprogram han har fått av sine leger i Danmark. De skal også bidra med koordineringen av Eriksens kliniske oppfølging.

Les også: Solbakken klar for Van Gaal-duell. Trekker frem sin egen hjelper: - Han har jobbet med ham i United

Får ikke grønt lys i Italia

Ifølge Francesco Braconaro, som er medlem av den tekniske vitenskapelige komité i Serie A, kan imidlertid ikke Inter-spilleren spille videre i landet etter å ha fått operert inn hjertestarter.

- Eriksen kan ikke få grønt lys til å spille i Italia. Hvis spilleren får fjernet hjertestarteren og bekrefte at sykdommen er i orden, så kan han vende tilbake og spille for Inter, sa Braconaro i et intervju med Radio Kiss Kiss som blant annet ble omtalt i den danske avisen B.T.

I protokollen kalt Cocis 2017 vurderer legene om det kan gis tillatelse til å utøve sport ved hjertesykdom. Der står det at det ikke gis tillatelse til å utøve idrett om man har operert inn en ICD-enhet om det er risiko for mulige traumer, ifølge B.T.

- I Italia er vi veldig forsiktige og strenge med tanke på utøvelse av sport, sier Enrico Castellacci som er professor og president for leger i fotballen.

Ifølge han kan en ukontrollert ball eller takling deaktivere mekanismen som gir elektrisk støt i tilfelle hjertestopp, noe han sa til avisen Il Messaggero tidligere i sommer.

Eriksen har i utgangspunktet kontrakt med Inter frem til sommeren 2024.

(©NTB)