Det var i EM-kampen mellom Danmark og Finland at det tragiske skjedde.

Etter 42 minutters spill fikk Danmark innkast på venstresiden. Det ble kastet til Eriksen akkurat i det han falt i bakken.

Flere lagkamerater reagerte umiddelbart og kom løpende mot den danske fotballstjerna. Kameraene rullet mens 29-åringen fikk hjertekompresjoner ute på gresset.

Les også: Seerstorm mot NRK etter skrekkbildene i Danmark

- Har snakket med lagkameratene

Et kvarter senere ble Eriksen fraktet ut av banen på båre, mens det ble holdt hvite laken rundt ham for å skjerme innsyn fra publikum rundt.

Det danske fotballforbundet bekreftet senere at Eriksens tilstand var stabil og senere kom det meldinger om at han var våken.

Direktøren i det danske fotballforbundet Peter Møller snakket med danske DR, og kunne fortelle følgende:

- Christian er på sykehuset og blir undersøkt videre der. Spillerne har pratet med Christian, og han har gitt de en trygghet om at han har det bra. Våres tanker er med han og hans familie.

- Lagkameratene fikk vite at han har det godt. De snakket med ham, og derfor ville de spille kampen, sa la Møller til.

Kampen er nå i gang igjen i Parken, etter ønske fra spillerne selv.

I Parken ble 29-åringen hyllet av begge lags supportere før kampen ble sparket i gang igjen:

- Forferdelig

Hendelsen inntraff på stillingen 0-0, fem minutter før pause.

Helsepersonellet kom inn på banen, og startet hjerte- og lungeredning på danskenes stjerne. Man kunne også se at lagkameratene tok til tårene, og det finske laget forlot banen.

- Det er rett og slett helt forferdelig at dette kunne skje i et EM. Danskene skulle ha EM-fest på hjemmebane, og ut fra disse bildene er denne festen i ferd med å bli avlyst. Det er det mest grusomme vi har sett på en fotballbane, noen gang, sa NRKs Andreas Stabrun Smith etter hendelsen.

- Nå står Simon Kjær og Kasper Schmeichel å trøster Eriksens samboer, fortalte Stabrun Smith til bildene av hendelsen.

- Jeg får nesten ikke puste selv, av å se på disse bildene. Dette var rett og slett helt forferdelig, sa NRK-ekspert Egil Drillo Olsen.