Det opplyser det danske fotballforbundet i en pressemelding.

– Christian Eriksen har vært gjennom en vellykket operasjon og ble i dag utskrevet fra Rigshospitalet. Han har besøkt landslaget i Helsingør i dag. Nå reiser han hjem for å tilbringe tid med familien, skriver forbundet.

Eriksen er selv svært takknemlig for alle tilbakemeldingene han har fått de siste dagene.

- Takk for alle meldingene. Det har vært utrolig å se. Operasjonen gikk bra, og jeg har det bra under omstendighetene. Det var ordentlig fint å se guttene igjen etter den fantastiske kampen de spilte i går, sier Eriksen.

Torsdag ble det kjent at Eriksen har fått operert inn hjertestarter etter hjertestansen han fikk i EM-kampen mellom Danmark og Finland i helgen.

- Etter at Christian har vært gjennom forskjellige undersøkelser, er det bestemt at han bør ha en ICD (hjertestarter). Denne enheten er nødvendig etter en hjertestans, sa landslagslege Morten Boesen i en pressemeldingen.

- Christian har akseptert løsningen, og planen er bekreftet av spesialister både nasjonalt og internasjonalt. De anbefaler alle denne løsningen, sa han videre.

Norges landslagssjef Ståle Solbakken fikk også operert inn hjertestarter etter at hjertet hans stoppet på trening med FC København i 2001. Han ble berget av hjertestarteren på en løpetur i 2009.

Nederlands Daley Blind, som også deltar i EM, har fortsatt karrieren etter at han fikk operert inn en hjertestarter 2019. Blind har imidlertid en såkalt S-ICD, som ikke regnes som et like stort inngrep som en tradisjonell ICD.