*Nettavisen* Sport.

Christian Olsson skadefri

Foto: EPA/SCANPIX

Den skadeforfulgte trestegstjernen kan endelig snøre på seg piggskoene igjen.

Om svensken gjør comeback kommende sesong – der VM i Berlin er det store høydepunktet – er derimot uvisst.

Spørsmålet er om han har stor nok motivasjon for det.

– Jeg tror ikke at han selv riktig vet hvordan han vil ha det. Akkurat nå handler det om å ta måned for måned, sier den svenske landslagssjefen Stefan Olsson til Aftonbladet.

Ingen økonomisk støtte
Han opplyser at 28-åringen fra Göteborg ikke vil ha noe press på seg, men driver sitt treningsarbeid på egen hånd. Derfor har han også avstått fra økonomisk støtte fra det svenske friidrettsforbundet.

– Men vil han tilbake, skal vi definitivt støtte ham, sier Olsson om sin navnebror, som tok OL-gull i Aten i 2004, VM-gull i Paris året før samt EM-gull både i München i 2002 og på hjemmebane i Göteborg i 2006.

OL gikk i vasken
Svensken har vært forfulgt av skader de siste årene, men gjorde et ærlig forsøk på å komme tilbake til fjorårets OL i Beijing med tanke på å forsvare sin tittel fra 2004. Det fikk imidlertid en bråstopp foran DN-Galan i Stockholm i juli, da han pådro seg en lårskade.

– Skaden var ikke så alvorlig som vi fryktet, sier lege Leif Swärd, som opplyser at Olsson nå har trent i tre måneder. Lårskaden er ikke lenger noe problem.

Men om det skulle bli aktuelt med et comeback, vil det fortsatt drøye en god stund. Ikke før til sommeren kan trestegstjernen eventuelt gjøre et nytt forsøk.

Christian Olsson har en personlig rekord på 17,79. Han har dessuten verdensrekorden innendørs med 17,83. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her
Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.