Christiansen kjemper for to OL-distanser

Foto: Vegard Grøtt (NTB / Scanpix)

- Ruhpolding er den siste runden vi tar med i OL-betraktningen.

11.01.14 12:26

Flere løpere kjemper om de to siste OL-plassene blant de norske skiskytterherrene. Av dem som bør prestere på lørdagens normaldistanse er Vetle Sjåstad Christiansen.

Torsdag gikk 21-åringen et bra stafettløp da lagkamerat Johannes Thingnes Bø skjøt bort en norsk topplassering i tyske Ruhpolding. Etter løpet anslo Christiansen sin egen sjanse til å få gå OL-stafetten som 50/50.

Stafetten og normaldistansen (20 km) er nettopp øvelsene han mener han har sjansen til å gå i Sotsji.

- Sprintlaget er vel kjørt, så da er det normal og stafett. Da må jeg vise meg fram her, og det klarte jeg i dag (torsdag). Da er det lørdagen igjen, sa Christiansen.

Under forrige 20 kilometer i Östersund ble han beste nordmann på 17.-plass. Fire uker før OL ser stafettlaget ut til å bestå av Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen og enten Christiansen eller Johannes Thingnes Bø.

Tett
Samtidig er ingenting helt avgjort. Bjørndalen, Svendsen og Bø-brødrene er tatt ut til OL. Landslagstrener Espen Nordby Andersen spår tett kamp om de siste to plassene.

- Ruhpolding er den siste runden vi tar med i OL-betraktningen. Den betyr litt, men vi har gått flere løp i sesongen. Jeg tror vi får de svarene vi trenger her.

- Vi har over halve laget på plass. Det er noen løpere som har vist seg fram og er med og kjemper om de siste to plassene. Vi tar en runde på det søndag og mandag. Det blir sikkert tett, sier Andersen til NTB.

Med til Ruhpolding er også Henrik L'Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard. I tillegg står Lars Berger med én verdenscupseier fra høsten, mens Lars Helge Birkeland og Alexander Os trolig er uten OL-sjanse.

Ingen garantier
Ole Einar Bjørndalen står over Ruhpolding-helgen. Er han trygg på å gå alle rennene i OL?

- Det er ingen som er trygg på å gå alle distansene. Det avgjør ut fra hvordan formen utvikler seg gjennom OL. Vi tar nok ut noen distanser tidlig, og noen utover mesterskapet, sier Andersen.

- I Sotsji er det snakk om høyde også. Det er veldig viktig at løperne fungerer i høyden, at de er i treningsbalanse og har overskudd, legger han til.

Landslagstreneren gleder seg til lørdagens konkurranse i den skiskytingsgale tyske byen.

- Det er alltid stort å gjøre det godt i Ruhpolding. Løperne er gira og har lyst til å gjøre jobben. Formen er bra, vi er godt forberedt og har mye inne. Det håper vi å vise lørdag, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.