Gå til sidens hovedinnhold

Christiansen skuffet i 800 meter fri - ingen finale på nordmannen

Henrik Christiansen var skuffet etter 400 meteren tidligere i mesterskapet, og måtte igjen se finaleplassen ryke, på den doble distansen.

Tiden 7:48:37 holdt ikke til finaleplass for Henrik Christiansen, som igjen måtte forlate OL-arenaen med et skuffende resultat.

Nå er det kun 1500 meteren som kan redde mesterskapet for 24-åringen.

- Det føles litt likt som 400 meteren, og er ikke der jeg skal være i et OL. Jeg føler meg sterk i starten, men så merker jeg at teknikken ikke sitter helt. Det blir fort tungt å stresse meg opp, og det ble det i dag, sier Christiansen selv til Eurosport etter løpet.

Les også: Hergeirsson raste mot egne spillere i OL-kampen mot Angola

- Ser ikke bra ut

Christiansen hadde et håp om å ta seg til finalen på 800 meter fri i Tokyo, men var på etterskudd allerede fra første svømmetak.

Halvveis ut i løpet lå Christiansen nest sist i heatet, og så ut til å være langt bak.

- Dette ser ikke bra ut i det hele tatt. Han ser tung ut, og klarer ikke å avansere noe særlig heller, sa Eurosports kommentator Frank Pedersen underveis i løpet.

Håpet var at 24-åringen skulle legge inn en sluttspurt for å kare seg til en finale i Tokyo, men dessverre for nordmannen fra Lambertseter svømmeklubb skulle det bli vanskelig.

Les også: Spansk avis hevder Ødegaards framtid er usikker: - Han sliter med å tilpasse seg

Med ett heat igjen lå han på en 5. plass, etter å ha svømt i mål på 7:48:37, som var sju sekunder bak vinneren i heatet Mykhailo Romanchuk. Håpet var dermed at mindre enn tre i det siste heatet skulle svømme fortere enn nordmannen.

- Vi hadde håpet på avansement, men det ser vanskelig ut nå. 7 av 8 av svømmerne i den siste puljen har kvalifisert seg til OL med en bedre tid enn det Henrik svømte nå, forteller Elin Austevoll.

Hovedpersonen selv var skuffet et prestasjonen, men levde i håpet om finale.

- Det føles litt likt som 400 meteren, og er ikke der jeg skal være i et OL. Jeg føler meg sterk i starten, men så merker jeg at teknikken ikke sitter helt. Det blir fort tungt å stresse meg opp, og det ble det i dag. Vi får se hva det blir til nå, alt kan skje, sier Henrik Christiansen til Eurosport etter løpet.

Drømmen måtte derimot settes på vent, fordi italienske Gregorio Paltrinieri slo seg inn fjerdemann på tiden 7:47:73 i det siste heatet, og var dermed raskere enn Christiansen. Siste sjanse for 24-åringen blir 1500 meteren senere i mesterskapet.