*Nettavisen* Sport.

Christina inspirert av lillebror

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

VM-sølvet til broren gir hekkeløperen ekstra lyst til å prestere bra i EM.

28.07.10 19:58

BARCELONA (ANB): Christina Vukicevic er overveldet over sølvmedaljen til lillebroren Vladimir i junior-VM nylig.

- Jeg er ubeskrivelig stolt og ufattelig glad på hans vegne, sier vårt ess på korthekken, og leter etter de rette ordene.

Hun forteller at hun satt oppe om natta for å se broren i aksjon i VM-finalen på andre siden av Atlanteren.

Blir ekstra inspirert
- De siste timene før løpet var de verste i mitt liv! Og jubelen sto i taket da han løp inn til sølv. Det var helt rått, sier Christina engasjert.

Hun legger ikke skjul på at hun er blitt ekstra inspirert av brorens prestasjon foran sin egen hovedoppgave denne sesongen. Fredag løper hun forsøk på 100 meter hekk under EM i Barcelona, mens semifinalen og finalen går dagen etter.

- Ja, det er ingen tvil om at Vladimirs prestasjon inspirerer meg. Jeg får ekstra lyst til å gjøre det bra jeg også. Vi har på sett og vis byttet roller. Tidligere har nok jeg vært en inspirasjonskilde for ham, men nå er det motsatt, sier 23-åringen fra Drøbak til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Har mye å lære
Hun legger til at hun har mye å lære av broren.

- Først og fremst mentalt. For etter et ikke altfor vellykket løp i semifinalen, klarte han å heve seg i finalen og levere sitt livs løp.

- Vladimir har dessuten en litt annen holdning til idretten enn jeg. Han er mer avslappet, har mange spontane innfall og gjør ting som det passer seg. Jeg for min del er mer skjematisk, må planlegge dagen og liker at ting skjer på samme måte hele tiden. Det har jo fungert bra hittil, men det hadde sikkert ikke vært så dumt å lære litt av Vladimir og legge om stilen, sier det norske medaljehåpet på korthekken.

Utvikler hverandre
Hennes far og trener, Petar Vukicevic, ser tydelig at brorens VM-sølv er en ekstra inspirasjon for søsteren, og håper det skal gi et positivt utslag i EM-konkurransen.

- Men selvsagt er det først og fremst opp til henne å gjøre jobben, sier han til ANB.

Han legger ikke skjul på at de to barna hans ikke bare har et godt søskenforhold, men også et like bra kameratslig forhold.

- Jeg håper og tror at de heretter vil få enda mer sportslig utbytte av hverandre og at det vil slå begge veier - ikke lenger være enveiskjøring, understreker Petar Vukicevic.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.