RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Christina uten respekt

Foto: Terje Bediksby/Scanpix
– Alle de åtte i feltet kan vinne, sier hekkeyndlingen.

Christina Vukicevic mener alle i fredagens Bislett-felt på 100 meter hekk er i stand til å vinne – seg selv inkludert.

– Jeg tror det blir jevnt. Alle de åtte i feltet kan vinne, erklærer 22-åringen offensivt overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Dermed sier du at også DU kan vinne?

– Ja visst. Men jeg understreker KAN. Jeg sier ikke at jeg kommer til å gjøre det, smiler Vukicevic, og avslører en total mangel på respekt for konkurrentene. Det til tross for at feltet inneholder flere tidligere medaljevinnere fra VM og OL.

Opp i verdenseliten
Med sin solide rekordforbedring på forsesongen, først til 12,87 og deretter til 12,74, har Christina tatt steget helt opp i verdenseliten. Fortsatt ligger hun på delt 5. plass på årets verdensstatistikk. Det har naturligvis også medført en solid porsjon økt selvtillit.

– Jeg er overrasket over at jeg har løpt så fort så tidlig i sesongen. Det hadde jeg ikke sett for meg før i august, sier hun, og fortsetter:

– Det betydde veldig mye for meg å få fram 12-tallet, og forbedre meg så mye, så tidlig på sesongen. Det har medført at jeg er blitt mye mer avslappet og kvitt stresset. Nå kan jeg bare fokusere på å løpe fortest mulig i hvert løp, og vet at jeg kan hamle opp med de fleste. Selv om det av og til kan føles litt uvirkelig¿

Vil ikke spekulere på tider
– Hvor fort kan du løpe i år tror du?

– Nei, det vil jeg ikke spekulere på. For jeg vet hva det kan gjøre med psyken min. I fjor ble det altfor mye fokus på tider. Det førte bare til krampaktige prestasjoner, sier Christina, som har fått mange hyggelige hilsener etter sine gode resultater på forsommeren – blant annet fra de svenske Kallur-søstrene. Nå har hun passert Jenny, men har ennå et stykke ned til Susannas 12,49.

Christina Vukicevic forsikrer at sykdommen som satte henne utenfor lag-EM i Bergen for snart to uker siden overhodet ikke har satt henne tilbake.

– Jeg var veldig lei meg for at jeg ikke fikk vært med og bidratt til opprykket til Superligaen. Men de klarte seg jo bra uten meg, smiler Ski-jenta – et av Bislett-kveldens store norske håp. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere