Christina Vukicevic mener alle i fredagens Bislett-felt på 100 meter hekk er i stand til å vinne – seg selv inkludert.

– Jeg tror det blir jevnt. Alle de åtte i feltet kan vinne, erklærer 22-åringen offensivt overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Dermed sier du at også DU kan vinne?

– Ja visst. Men jeg understreker KAN. Jeg sier ikke at jeg kommer til å gjøre det, smiler Vukicevic, og avslører en total mangel på respekt for konkurrentene. Det til tross for at feltet inneholder flere tidligere medaljevinnere fra VM og OL.

Opp i verdenseliten
Med sin solide rekordforbedring på forsesongen, først til 12,87 og deretter til 12,74, har Christina tatt steget helt opp i verdenseliten. Fortsatt ligger hun på delt 5. plass på årets verdensstatistikk. Det har naturligvis også medført en solid porsjon økt selvtillit.

– Jeg er overrasket over at jeg har løpt så fort så tidlig i sesongen. Det hadde jeg ikke sett for meg før i august, sier hun, og fortsetter:

– Det betydde veldig mye for meg å få fram 12-tallet, og forbedre meg så mye, så tidlig på sesongen. Det har medført at jeg er blitt mye mer avslappet og kvitt stresset. Nå kan jeg bare fokusere på å løpe fortest mulig i hvert løp, og vet at jeg kan hamle opp med de fleste. Selv om det av og til kan føles litt uvirkelig¿

Vil ikke spekulere på tider
– Hvor fort kan du løpe i år tror du?

– Nei, det vil jeg ikke spekulere på. For jeg vet hva det kan gjøre med psyken min. I fjor ble det altfor mye fokus på tider. Det førte bare til krampaktige prestasjoner, sier Christina, som har fått mange hyggelige hilsener etter sine gode resultater på forsommeren – blant annet fra de svenske Kallur-søstrene. Nå har hun passert Jenny, men har ennå et stykke ned til Susannas 12,49.

Christina Vukicevic forsikrer at sykdommen som satte henne utenfor lag-EM i Bergen for snart to uker siden overhodet ikke har satt henne tilbake.

– Jeg var veldig lei meg for at jeg ikke fikk vært med og bidratt til opprykket til Superligaen. Men de klarte seg jo bra uten meg, smiler Ski-jenta – et av Bislett-kveldens store norske håp. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!