*Nettavisen* Sport.

Christina Vukicevic bryter med pappa

Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Hekkeløperen vil statse videre uten Petar Vukicevic.

30.01.13 14:05

Christina Vukicevic bytter ut pappa Petar Vukicevic som friidrettstrener. Det melder VG onsdag ettermiddag.

Det er sportssjef i Norges friidrettsforbund, Ronny Nilsen, som bekrefter at samarbeidet nå er slutt.

Nilsen forklarer dette valget med at Christina Vukicevic har behov for et nytt opplegg og et sterkere styring av det.

- Eget opplegg
Hekkeløperen står fortsatt på at hun støtter faren i kampen mot dopingbeskyldningene, men skifter ham altså likevel ut som trener.

- Hun satser videre med sitt eget treningsopplegg, uten faren, sier sportssjef Ronny Nilsen til VG Nett.

Vukicevic har, bortsett fra en pressekonferanse i fjor, ikke ønsket å snakke om beskyldningene mot faren Petar Vukicevic.

De siste sesongene har imidlertid hekkeyndlingen slitt med både skader og dårlige prestasjoner. Hun gikk blant annet glipp av London-OL på grunn av dette.

Under Bislett Games i 2012 røk hun også ut i kvalifiseringsheatet, etter svak innsats.

E-post om doping
Den profilerte treneren har den siste tiden blitt etterfrorsket for noen e-pster om doping han skal ha sendt med en kollega tidlig på 2000-tallet.

- Han er landets beste hekketrener uavhengig om han er vår far eller ikke, sa Christina Vukicevic på en pressekonferanse 27. november i fjor.

Antidoping Norge konkluderte mandag med at Petar Vukicevic (56) likevel ikke vil bli tiltalt etter de omstridte e-postene, som har skapt mange medieoppslag.

Likevel valgte Norges Friidrettsforbund ikke å reengasjere treneren som fagansvarlig i forbundet.

- Selv om Antidoping Norge har henlagt saken, så har de uttalt at de ikke har funnet grunnlag for at e-postene er manipulerte. Innholdet i disse e-postene er ikke forenlig med våre verdier, sa friidrettspresident Svein Arne Hansen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole Jonny E. Hansen/Mediehuset Nettavisen

Fakta om Vukicevic-saken:
* 12. november: Dagbladet publiserte saken om Petar Vukicevics e-postkommunikasjon med sin serbiske legevenn, der friidrettstreneren, blant annet, spurte om forhold rundt forbudte stoffer.

* 15. november: Norges Friidrettsforbund (NFIF) kalte Petar Vukicevic hjem fra en treningssamling i Sør-Afrika for å få trenerens forklaring i saken. Samtidig ba forbundet Antidoping Norge (ADN) om å gjenoppta granskningen av e-postsaken, som ADN henla i fjor.

* 17. november: Dagbladet gjenga oversettelser av flere eposter sendt mellom Petar Vukicevic og hans serbiske legevenn Srdjan Djordjevic. Vukicevic hevdet via sin advokat at epostene er manipulert.

* 19. november: Vukicevics ekskone, Turid Syftestad, var i samtaler med Antidoping Norge og skal ha navngitt to konkrete utøvere i forbindelse med saken. Samtidig bekjentgjorde NFIF i en pressemelding at Petar Vukicevic var permittert fra trenerjobben i forbundet som følge av anklagene.

* 20. november: Vukicevic-familiens tidligere lege, Seyed Hosseini, hevdet i et Dagbladet-intervju at han var mannen som testet hormonverdier på en kvinnelig friidrettsutøver under Petar Vukicevic i 2002 og 2003, slik det er beskrevet i epostene. Petar Vukicevic uttalte seg første gang offentlig og bedyret sin uskyld i saken.

* 22. november: Petar Vukicevic var i samtaler med Antidoping Norge.

* 23. november: Vukicevics advokat klaget Dagbladet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) etter publisering av en 2011-video der Vukicevic innrømmet å ha spurt en trenervenn om doping.

* 27. november: Søsknene Christina og Vladimir Vukicevic gikk på en pressekonferanse ut med full støtte til faren Petar, la all skyld i saken over på moren og kalte det hele en tragisk familiesak.

* 29. november: Tidligere friidrettsutøver Einar Inge Aasen hevdet han i 2001 hadde samtaler om dopingbruk med Petar Vukicevic. Friidrettspresident Svein Arne Hansen sa at dersom beskyldningene stemmer, kan ikke forbundet reengasjere Petar Vukicevic som trener.

* 28. januar: Påtalenemda i Antidoping Norge henla saken mot Vukicevic. De mener den er foreldet og har ikke funnet grunnlag for at det har skjedd brudd på antidopingbestemmelsene innenfor foreldelsesfristen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.