RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Christina Vukicevic trekker seg fra OL

Foto: Lise Åserud (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er veldig tøft og jeg er utrolig skuffet.

Mandag ettermiddag ble det klart at hekkeløper Christina Vukicevic trekker seg fra sommer-OL, det kom frem i en pressemelding fra Idrettsforbundet.

Beslutningen har hun tatt i samråd med sin trener, Friidrettsforbundet og Olympiatoppen. Vukicevic skulle deltat i 100 meter hekk under de olympiske lekene i London.

- Jeg har kommet i en treningsmessig dal jeg ikke kommer ut av. Jeg har prøvd hardt, og vært positivt innstilt, hver eneste dag, men jeg får ikke treningen inn i systemet. Det går ikke nedover, men jeg står fullstendig på stedet hvil, selv om jeg prøver hardt og er fokusert på hver eneste trening, sier Christina Vukicevic.

Christinas far og trener, Petar Vukicevic, var også langt nede etter at de besluttet at hekkeløperen ikke skal delta.

- Vi må bare erkjenne at Christinas kropp ikke har respondert på treningen, noe som er helt nødvendig for å få fremgang. Både hun og jeg har et inderlig ønske og en sterk vilje om at hun skal prestere, men slik situasjonen er nå, er det ikke håp om at det er mulig. Beslutningen har vi tatt i fellesskap, men jeg må si at det er en modig og tapper avgjørelse å være enig i. Vi mener begge at det ikke er nok å bare delta for å delta, vi må ha et grunnlag for å prestere på et visst nivå. Vi må erkjenne at det grunnlaget ikke finnes nå , sier trener Petar Vukicevic.

Toppidrettssjef i Olympiatoppen, Jarle Aambø, har vært i tett dialog med Vukicevic under OL-forberedelsene, og konstaterer at det ble for kort tid for Christina til å komme i form i tide.

- Vi har hele tiden hatt tro på at Christina ville kunne komme i form til OL, og få et løft de siste ukene, men må bare konstatere, og ta til etterretning, at det dessverre ikke har lykkes. Hun har jo vært i en lengre rehabiliteringsperiode etter skaden som holdt henne utenfor VM i fjor, og ikke fått ut potensialet sitt etter dette. Christina er fremdeles en utøver for fremtiden, og vi i Olympiatoppen ser fremover, og vil bistå som best vi kan for å få ut potensialet vi vet hun har, sier Jarle Aambø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere